Очаква се натоварване на трафика по АМ "Хемус" и АМ "Черно море"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:18 / 27.02.2015
827
Очаква се натоварване на трафика при входно-изходните артерии на Варна, както и по магистралите "Хемус" и "Черно море" в по-късните часове на деня, във връзка с предстоящите четири почивни дни.

По данни на "Пътна полиция" към момента обстановката по пътищата в областта е нормална, не се отчита сериозно натоварване на трафика. Условията за шофиране са добри, пътните настилки са сухи. Времето в областта е облачно, но към момента без валежи. Нормално се пътува в посока София, Добрич, Граничен пункт Дуранкулак, както и в посока Бургас. Движението по магистрала "Хемус" е по-интензивно в посока Варна.

Има полицейско присъствие във връзка с очакваното засилване на трафика. При необходимост ще се предприемат действия за улесняване на пропускателната способност чрез регулиране и насочване на автомобилните потоци. До момента в града са регистрирани 8 катастрофи, няма пострадали граждани, нанесени са материални щети по автомобилите. Не са регистрирани тежки инциденти и на територията на областта.

От "Пътна полиция" напомнят на водачите да шофират внимателно, със съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания. От Областно пътно управление информираха, че за момента няма подадени сигнали от граждани за нарушения на трафика, движението в областта се извършва нормално. Между 16.00 и 20.00 часа ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 т по автомагистралите и определени участъци от републиканската пътна мрежа с цел повишаване безопасността на движение при засиления трафик, който традиционно се наблюдава при събирането на няколко почивните дни, и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура, допълниха от Агенция "Пътна инфраструктура". За Варненска област ограниченията са по магистралите и път I-9 Дуранкулак - Варна - Бургас. Временната организация в движението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).