Очакваме 34% повече туристи от Иран във Варна това лято

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:51 / 22.04.2016
1080
34% ръст на туристите от Иран и 15 % ръст на туристи от Израел се очаква във Варна това лято. Това стана ясно след среща на министъра на туризма Николина Ангелкова с представители на туристическия бранш във Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

"Прогнозите и ранните записвания ни дават основание за доста добър сезон с много висок ръст от основните ни пазари. Към момента на база ранни записвания и информация от руските големи туроператори имаме ръст от 30% от Русия. От Германия средно ръстът е между 15 и 20%, от Чехия и Унгария - 15% в сравнение с миналата година, Полша 40%, от Израел 15 процента", каза Ангелкова.

Румъния запазва нивата си, но се очаква и от там да има ръст от 3-4 %. 

По информация от министър Ангелкова за миналата година 990 000 румънски туристи са посетили България. Тази година се очаква цифрата да надхвърли 1 милион.

Относно информацията, че се очаква да има повече желаещи, отколкото позволяват възможностите на базата в комплексите, министър Ангелкова коментира:

"Имаме готовност да посрещнем абсолютно всички туристи. При всички срещи с представителите на бранша, както хотелиери, така и концесионери, така и онези, които работят във всички други видове услуги, свързани с туристическия продукт, апелираме за запазване на високо и добро качество, така че туристите, които ни посетят това лято да се върнат и следващото и да можем да гарантираме устойчив туризъм."


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...
Кенийци завладяха Варна, но аплодисментите бяха за 9-годишният Ди...
Този 42-годишен варненец се бори да остане опора на семейството с...
Как едно варненско семейство започна успешен бизнес в Гърция
Варненските шофьори ще са доволни днес
Дъжд и облаци днес над Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).