Очакват се предложения от Камарата на архитектите за изменения на ОУП на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:19 / 19.09.2023
2567
Направихме полезна среща с Камарата на архитектите и Съюза на архитектите във Варна, заедно с главния архитект на общината Стоян Петков.  

Определихме работни групи, считам, че в конструктивен тон и в кратки срокове, общността на архитектите ще излезе със своите насоки за изменения на Общия устройствен план на Варна, каза кметът на града Иван Портних

Той подчерта, че до този момент не са постъпвали предложения за промяна на ОУП, освен в посока на увеличаване на строителните параметри.

Темата с Общия устройствен план обикновено се повдига преди избори. Напомням, че през 2020 година групата на ГЕРБ в Общинския съвет и експерти от общината поканиха общинските съветници от ДБ и всички, които имат претенции, на среща, за да представят своите предложения. Поканата беше публична, имаше и журналисти, но никой не дойде, каза кметът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Благомир Коцев: Община Варна променя наредби с цел съкращаване на...
Варна е предупредена за утре!
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).