Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Одобриха номинациите за Награда "Варна" в сферата на науката и образованието
Автор: Екип Varna24.bg 16:25 / 07.05.2014Коментари (0)1715
© Varna24.bg
Общинските съветници от комисията по наука и образование одобриха номинациите за Награда "Варна" в сферата на науката, висшето, предучилищно и основно образование. Имената на номинираните от Експертната комисия за присъждане на наградата бяха гласувани с пълно мнозинство, предаде Дарик.

Дискусии породи единствено предложението на директора на образователната дирекция Лилия Христова, в категория "Колектив на годината" в областта на средното и училищно образование - наградата да бъде присъдена едновременно на гимназията по дървообработване и Математическата гимназия "д-р Петър Берон".

"Когато и да отличим МГ няма да е късно. Въпросът е, че те не са предоставили нужната документация с постиженията на учениците за изминалата година. Това е неуважение към Общинския съвет и институциите. Заради това призът трябва да отиде само при ПГГСД "Николай Христов", обясни позицията си Медиха Хамза от ДПС.

Ето кои са номинираните за Награда "Варна":

В областта на хуманитарните науки
Индивидуална награда за проф. д-р Александър Хинев за цялостната му научно-изследователска дейност и за публикувания монографичен труд "Хирургично лечение на простатния карцином".

Колективна награда за Циклотронен комплекс към МАБЛ 'Св. Марина" за осигуряването на вграждането на специфични методики, необходими за работа с нова апаратура.

В областта на природните науки

Индивидуална награда за доц. Д-р инж. Траян Траянов за заслуги в областта на океанографските измервания и инструменти, подводни изследвания, технологии и патенти.
Колективна награда за Научен колектив с ръководител доц. Д-р Орлин Василев за научно-приложния проект "MARINGEOHAZARD -BLACK SEA EARLI-WARNING SYSTEM" - "Инсталиране и въвеждане в експлоатация на основните компоненти на регионална система за ранно предупреждение от морски геокатастрофални опасности по българо-румънската крайбрежна зона".

В областта на обществените науки

Индивидуална награда за проф. Иван Русев съавтор на книгата "История за Варна", част 2 Варна през ХV -XIX век.
Колективна награда за проектен екип с ръководител проф. Анна Недялкова - президент на ВСУ "Черноризец храбър" и капитан I Ранг проф. Боян Медникаров - началник на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" за разработването и реализирането на първия в България Алианс "Международна икономика, бизнес и политика".

В областта на техническите науки

Индивидуална награда за Васил Райков - за написване и издаване на учебник "Бойно използване на противоподводното оръжие", и за проф. Любен Сиврев за постижения му в научната и преподавателска дейност и като автор на поредица от монографии в областта на общественото обслужване в промишлените предприятия и територии.

Номинациите в системата на предучилищното и училищно образование:

Ученик на годината в областта на общообразователната подготовка

Йордан Йорданов - ученик от XII клас в МГ "Д-р Петър Берон", участник в националния отбор по математика; носител на сребърен медал от международната математическа олимпиада в Санта Марта, Колумбия. Номинацията е за изключителните му успехи в международни и национални състезания по математика

Учител на годината в областта на предучилищното образование

Мария Бинева - старши учител по спортна подготовка (плуване) в ОДЗ № 3 "Делфинче" - за заслугите й за адаптирането и прилагането във водна среда на методиката за психомоторна дейност, за въвеждане на иновативни практики в обучението по плуване в ранна предучилищна възраст, за мотивиране на децата за първи стъпки в синхронното плуване.

Учител на годината в областта на обслужващите звена
Веселка Радева - учител в НАОП "Николай Коперник" - за изключителния й принос за успехите на варненските ученици в международните конкурси на НАСА, за завоюването на голямата награда, както и първото място в международния конкурс на НАСА за изследване на астероиди и разработка на космически колонии с проекта "Космическа колония ДАФНЕ".

Учител на годината в областта на средното образование
Жечко Тенев - учител в СОУ за ДНЗ "Проф. д-р. Иван Шишманов", ръководител на хора и оркестъра в СОУ за ДНЗ "Проф. д-р. Иван Шишманов" - за прилагане на нестандартни методи и подходи в слухово - солфежния подход към деца с увредено зрение и с множество увреждания, за таланта му да мотивира децата от училището да свирят на тамбура, гъдулка, мандолина, гайда, кавал, контрабас, тъпан и акордеон.

Колектив на годината в областта на предучилищното образование

1. ЦДГ № 13 "Звездичка" - колективът се отличава с голям творчески потенциал, активност и резултатност в реализирането на образователните и възпитателни цели, задачи и дейности, активен участник и инициатор е на прояви на местно, национално и международно равнище; носител на приза "Зелен флаг" за участие в международните програми "Екоучилища" и "Учим за гората, за многобройните спечелени дипломи, сертификати, индивидуални и колективни награди от конкурси, проекти и инициативи.

Колектив на годината в областта на средно училищно образование и обслужващи звена

1. ПГГСД "Николай Хайтов" с директор Мария Георгиева - за успехите на учениците и учителите в намирането на мярата между съхраняването на българските традиции и предизвикателствата на съвременните европейски образователни тенденции, за прилагането на иновативни подходи и методи в учебно-възпитателния процес; за участието в международни проекти с училища от Германия, Австрия, Италия, Испания.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: