Одобриха нови проекти за селски туризъм и микропредприятия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:04 / 01.06.2012
670
Нови 26 проекта, за близо 8 млн. лева, одобри днес Експертната комисия за осигуряване на прозрачност (ЕКОП) на ДФ "Земеделие". Те са по мерките 311 "Разнообразяване към неземеделски дейности" и 312 "Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия"от Програмата за селските райони. Общата стойност на субсидиите е 7 796 789 лв.

По-голяма част от тях - 18 на брой, са за изграждане на къщи за гости. Двама от кандидатите ще преустроят училище и бивша баня в хотел, а трети ще строи крайпътен хотел. Със средствата ще бъдат извършени строително-монтажни дейности и купени обзавеждане, оборудване, велосипеди, бусове и др. Други 5 проекта са за доставката и монтажа на фотоволтаични централи.

Одобрен е и проект за изграждане на лятно кино, за което ще бъде купена озвучителна система и оборудване за дигитално 3-D прожектиране. Последните два проекта са за купуване на оборудване за тандемни полети с парапланер, както и за изграждането на ветеринарна лечебница и ветеринарен стационар.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Задържаха съдийка, буйствала в районно управление във Варна
Лошо му се пише на наркодилър продавал дрога във Варна
Безплатни консултации във Варна за хора със сърдечно-съдови забол...
Войната с боклука във Варна започна: Затягат мерките, налагат по-...
Започват ремонти в четири училища във Варна, вижте кои
Един от най-големите конкуренти на варненското пристанище с инвес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).