Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Оферта във Варна: 20 000 лв. за "Москвич"
Автор: Екип Varna24.bg 16:30 / 13.11.2017Коментари (6)9399
©
Ретро манията през последните години е вдигнала цените на артефактите от социалистическата епоха и за автомобил "Москвич" се искат 20 000 лева. Такава оферта е получил собственикът на Ретро музея във Варна Цветан Атанасов.

"Бяха пуснали и оферта - 30 кибрита за 800 лева, което е пълен абсурд. Но пък са ни подарявали три коли с идеята да се реставрират и показват в музея. Носталгията по соца е силна. Самата дума ретро не беше на мода допреди три години, а сега я има във всяка реклама. Ако има кадри от миналото, е знак за качество. Навремето може да е имало малко, но бяхме сигурни, че е истинско. Сега си купуваме опаковки", заяви в студиото на "Дарик" Атанасов. В неговия музей вече има 62 реставрирани коли от социалистическата епоха, като всичките са в движение.

Някои от посетителите са се връщали по 7 пъти. Според Атанасов в музея ги води носталгията.

"Всеки ден виждам разплакани хора. Те си спомнят кога са били ученици, виждат си любими предмети от младостта - тетрадка, химикал. Тогава имаше сигурност, спокойствие, нямаше го разделението. Чужденците от бившия соц блок също имат интерес, тъй като ние имаме неща не само от България. Имаме пъстра гама от немски играчки, например. И те виждат и предмети от техните страни. Сега правим 10 нови витрини с крони, злоти, рубли, която ще бъде разположена до тази с българските левове".

Най-голям интерес сред посетителите предизвиква восъчната фигура на Тодор Живков, която е поставена на централно място в музея до Леонид Брежнев. Първоначално са изработени две глави на Живков - усмихнат и по-сериозен. Внукът му Тодор Славков избрал втория вариант. Сега се изработва втора фигура с усмихнатото изражение, която да бъде сложена и в другия музей. Така Живков ще бъде единственият с две фигури, обясни Атанасов.

В залата с восъчни фигури са изложени още Путин, Тръмп, Меси, Роналдо, мистър Бийн, а последното попълнение е Криско.

Позата на фигурата, дрехите и изработката се обсъждат предварително. Така се решава в коя роля или поза да бъдат пресъздадени актьорите. Неописуемо е, когато техни роднини видят фигурите, споделя Атанасов. Съпругата на Кирил Господинов припаднала когато се изправила пред образа му.

Всички фигури са правени у нас с близък до човешката кожа материал, който не позволява да се правят корекции впоследствие. Българските са доста по-реалистични от английските, твърди собственикът на музея.

Цветан Атанасов не крие, че е имал предложения да се включи в политиката, но е отказал предложенията от различни партии.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Докато има балъци ще има и тарикати .
Aнонимен
на 13.11.2017 г.
0
 
 
20 бона за тоя Джуган?Хаха ай стига бе той сънувал ли е,че то доста по-нов Мерджан може да се купи или някакво друго скъпарско возило за тия пари, егаси майтапчията.Даже веднъж срещнах една обява из нета за Москвич Алеко цели 5 бона и т'ва е ъпсурт.Съветските коли са здрави,но са отживелица.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2018 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: