Офицерският плаж е вече чист, има стопанин, пускат го в понеделник

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:14 / 23.06.2016
1763
Офицерският плаж във Варна вече има наемател, спечелил търга. Това е варненската фирма "Теменуга", сподели областния управител Стоян Пасев пред репортер на Varna24.bg.

В понеделник концесионерът ще бъде въведен във владение. Днес е излязла втората проба за водата на Офицерския плаж, която е отрицателна за наличието на опасни бактерии. Ако и третата проба от РЗИ излезе отрицателна, в понеделник плажът ще бъде отворен за къпане, каза Пасев. 

По думите на областния управител плажът през този сезон е бил разделен на три зони - Офицерски запад, Офицерски изток и Офицерски юг. Офицерски юг е 506 кв.м, там няма да има водно спасяване, ще бъде поставена табела "Неохраняем плаж". 

Офицерски Запад няма наемател, но ще бъде осигурено водно спасяване, тъй като е на територията на гр. Варна, а цената, на която е отдаден Офицерски Изток е 26 000 лв. без ДДС. 

Стоян Пасев изрази надежда наемателя да осигури водно спасяване от идната седмица.

Стана известно, че и плажът в "Аспарухово" е нает от варненска фирма, управлявана от софиянец.

Все още няма желаещи да наемат плажът в Камчия.
"Цената на плажа в Камчия падна на половина спрямо тази, която беше заложена за миналата година и въпреки това няма наемател. Твърде висока е. Там няма изградена инфраструктура, няма отзад хотели, така че няма откъде да се появи наемател. Надявам се след септември, когато министър Ангелкова направи нова методология, при която определяща да не е цената, а инвестиционните намерения на фирмата и опита, да се появят желаещи.
 
Камчия беше разделена на пет плажа, като първоначалната цена на всеки от петте плажа беше по 550 000 лв. без ДДС, те. 2,5 млн.лв. без ДДС за ивицата. Това е непосилно за наемателите и концесионерите. Цената падна до 183 хил.лв. на плаж, но и това е твърде висока цена. 

Относно водното спасяване очаквам всеки момент да ни преведат 50% от концесионните такси. На територията на община Аврен, където се намира Камчия, няма концесионер и трябва да се предвидят средства от другите концесии. От министерство на туризма ни увериха, че няма проблеми да осигурим поне два поста на най-посещаваните плажове на Камчия. 

Само за миналата година там имаше 6 смъртни случая след удавяне, затова съм категоричен че там трябва да има водно спасяване", коментира областния управител.

От всичките 66 плажа на територията на областта концесионери има само на 24. Поне на 11, които са много посещавани като Фичоза и Черноморец, държавата ще трябва да осигури водно спасяване. 

Очаква се тази година приходите от концесионни такси да са с около 400 000 лв. по-малко, допълни Стоян Пасев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
03.01.2018 Ново заведение никне на Офицерския плаж
04.04.2017 Варненка: Инспекцията по труда да се самосезира за строежа на Офицерския
плаж!
03.04.2017 Варненци: Както е тръгнало по плажа няма да остане място за хавлиите
ни!
13.03.2017 Втори търг за концесия на Офицерския плаж във Варна
07.03.2017 Разследват за незаконно строителство на варненския плаж
05.10.2016 Доброволци от Басейнова дирекция и Областна администрация ще почистят Офицерския плаж
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).