Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Официално бе закрит XVI Международен фестивал на червенокръстки и здравни филми в СОК "Камчия" – Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:56 / 05.10.2015Коментари (0)679
©
Снимката е илюстративна
На 3 октомври 2015 г. в СОК "Камчия" - Варна официално бе закрит XVI Международен фестивал на червенокръстки и здравни филми, съобщиха от пресцентъра на БЧК.

С тържествена церемония бяха обявени всички наградени, а фестивалният директор Илия Раев връчи почетен плакет за цялостен принос към червенокръстката идея и към фестивала на неговия художествен директор проф. Божидар Манов. 

Сред победителите в надпреварата, награда за най-добър филм в категорията "Филми на Червения кръст и Червения полумесец" получи филмът "Мюстешва", Турция, режисьор Арман Пеккая, с когото бе осъществена конферентна връзка по Скайп и Пеккая благодари с думите: "Благодаря Ви сърдечно от името на Червения полумесец на Република Турция, че ни удостоихте с тази награда. Много исках да съм с Вас, но в най-скоро време ще ставам баща. Посвещавам тази важна награда на малкия Айлян, който бе изхвърлен от морето по нашето крайбрежие. Като бъдещ баща, желая да живеем в свят, където родителите никога да не тъгуват за децата си."
 
Специалната награда на председателя на БЧК бе връчена за филмите "Екип за помощ при бедствия" I и II част и "Спешни медицински услуги" I и II част от Ливан с режисьор Наджи Бешара. 

Награда за най-добър филм в категория "Документални филми" бе присъдена на българския филм "Тотално отричане" с режисьор Милена Кънева, а за фаворит в категорията "Игрални филми" единодушно бе избран албанският шедьовър "Бота".

Награда на кмета на Варна за творческо постижение спечели филмът "Падаща звезда", България - Италия с режисьор Любо Йончев.

Съгласно регламента на фестивала бяха връчени още: награда на Съюза на филмовите дейци за филма "Богородична клада", режисьор Христо Стойчев; награда на Филмово студио Nu Boyana за филма "Диагноза +", режисьор Александър Янев; специалната награда за принос към развитието на хуманитарното и документално кино на баронеса Денислава Ангелова, благодетел на фестивала, за реализацията на филма "Каузата Диабет" с режисьор Ива Мартинова. 

Малките герои, участници във филма, посветен на съдбата на деца, страдащи от диабет, бяха поканени на сцената и трогнаха всички присъстващи с нелеката си съдба и с огромната сила на духа, която излъчваха.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
План за възстановяване и устойчивост на България
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Kатастрофи Великотърновско
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: