Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Официално започна новата академична година в ИУ-Варна
Автор: Стоян Маджиров 15:45 / 19.09.2019Коментари (0)3274
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С тържествено събрание в зала АУЛА на 19.09.2019 г. беше открита академичната 2019/2020 година в Икономически университет – Варна. Официални гости на събитието бяха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев (възпитаник на ИУ – Варна), областният управител на Варненска област Стоян Пасев, кметът на Община Варна Иван Портних, председателят на варненския Общински съвет Тодор Балабанов, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, Милена Колева – директор на ТД на НАП – Варна, почетни консули, представители на съдебната власт, на бизнеса, бивши ректори на ИУ, студенти и родители. Водещ на тържествената сесия беше зам.-ректорът по научноизследователска дейност и развитие на кадрите проф. д-р Надя Костова.

"С оптимизъм и вяра, че ще се развиваме, влизаме в 100-ната си годишнина.“ – заяви в приветственото си слово ректорът проф. д-р Евгени Станимиров, който поздрави студентите и гостите. Икономически университет – Варна посреща учебната 2019/2020 г. с 24% преизпълнение на утвърдения държавен план-прием за обучение в образователно-квалификационна степен "бакалавър“ – около 1900 кандидат-студенти са се състезавали за 1 140 места. 1 600 първокурсници ще започнат своето обучение в редовна или дистанционна форма в навечерието 100-годишнината на университета.

Сред най-предпочитаните специалности от новоприетите български студенти в ИУ – Варна са "Туризъм“, "Маркетинг“, "Финанси“, "Счетоводство и одит“, "Информатика“, "Дигитални медии и ПР“. В ИУ – Варна се обучават над 300 чуждестранни студенти, а само през последните два месеца са кандидатствали около 160.

Присъстващите студенти и преподаватели бяха приветствани от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, областния управител Стоян Пасев, кмета на Община Варна Иван Портних, Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, Милена Колева – директор на ТД на НАП – Варна и представител на алумните на ИУ – Варна.

От името на първокурсниците слово произнесе Велина Иванова – специалност "Международен бизнес с преподаване на английски език“, постигнала отлични резултати на кандитатстудентския прием.

Преди тържественото събрание министър Вълчев се срещна с Академичния съвет на ИУ – Варна. На Студентската улица в академичната сграда официално беше открита и почетната стена на стратегическите партньори на ИУ – Варна, посветена на предстоящата 100-годишнина на първото висше икономическо училище в България. Лентата прерязаха министър Красимир Вълчев, областният управител Стоян Пасев, кметът на Община Варна Иван Портних, ректорът проф. д-р Евгени Станимиров и Боян Стефов – член на УС и изп. директор на Банка ДСК. На първите стратегически партньори – МОН, Община Варна и Банка ДСК, бяха връчени плакети на ИУ – Варна. Идеята е да се постави акцент върху основни институции, които имат важна роля за жизнения цикъл на студентите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Лоша инфраструктура във Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: