Оформя се интересно ново лице на централно варненско училище

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
12:37 / 18.02.2019
7489
Интересна нова визия се очертава при ремонта на централното варненско училище "Димчо Дебелянов", видя репортер на Varna24.bg.

Сградата е почти измазана, а по фасадата се поставят огромни алени букви. Готов е и новият физкултурен салон в двора на учебното заведение.  

Припомняме, че СУ "Димчо Дебелянов“ е едно от седемте училища, които са включени в проект "Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“.

Ремонтът започна през пролетта на миналата година, когато кметът Иван Портних направи символичната първа копка на планираната за изграждане спортна зала в двора на СУ "Димчо Дебелянов“.

Тогава стана ясно, че сградата на училището ще бъде допълнително укрепена срещу сеизмични процеси, а покривът ѝ ще бъде реконструиран из основи.

Неотдавна директорът на дирекция "Образование и младежки дейности" в Община Варна Лилия Христова коментира следното: "Ремонтът на училището се оказа много тежък. Надявам се той да приключи през март, но това много зависи от атмосферните условия“.

Тя поясни, че има много строги изисквания за изпълнение на отделните дейности. Така например синята ударопоглъщаща настилка в двора на училището може да се положи при температура на въздуха над +10 градуса. 

"Използвам случая отново да се извиня на родителите, учениците и учителите за неудобството. Училищата, които ремонтираме по ОП "Региони в растеж", са много стари и непрекъснато изникват нови проблеми“, допълни Лилия Христова.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).