Огнен музикален лабиринт и летящ танц под небето откриват "Варненско лято"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
07:30 / 01.06.2013
1705
Огнен музикален лабиринт и летящ танц под небето откриват XXI Международен театрален фестивал "Варненско лято" днес от 19.30 часа на основната сцена на драматичния театър във Варна. Премиерни постановки и филми за театър и опера са още част от програмата на най-големия театрален форум в страната.

Международният театрален фестивал "Варненско лято" обещава запомнящо се откриване на своето 21-о издание. На 1 юни сцената на драматичния театър във Варна ще бъде завладяна от музикален лабиринт на "кавалджията на света" Теодосий Спасов, заедно с диригента Ганчо Ганчев и Варненския камерен оркестър. Те ще изпълнят създаден специално за събитието концерт «Огнен лабиринт», в който ще предложат съчетание на неземното усещане за звук на Теодосий Спасов с класически инструменти в свободно преминаване на музикални стилове и жанрове.

В 21.00 ч. от кукления театър стартира интерактивна светлинна акция на групата LUX LUMINA, която се придвижва и увлича наелектризираната публика след края на представлението към мястото на следващото действие - при фонтаните на площад "Независимост". Там целият град ще може да се наслади на танцовото шоу на открито "Бяло действие" на италианската компания за вертикален танц "Ил Посто".

Точно в 21.45 ч. за първи път във Варна земното притегляне ще бъде преодоляно със спектакъла на хореографа Ванда Морети, който ще превърне емблематичната необарокова сграда на варненския театър в танцов подиум. Музиката на живо на талантливия саксофонист Марко Кастели ще обедини зрителите и мястото в единно празнично пространство, създавайки съвсем ново преживяване на централния площад и неговата архитектура. "Ил Посто" се представя в България с подкрепата на Италианския културен център.

По традиция и по повод международния ден на детето по-рано през деня от 11.00 часа организаторите на театралния фестивал и варненският куклен театър ще представят на най-малките зрители спектакъла "Под гъбката".

Така започва 12-дневният маратон на най-мащабния театрален форум в страната.


Виж коментарите (0)

Още по темата (106):
22.07.2022 Международният джаз фестивал "Варненско лято" започва на 29 юли
28.06.2022 Ново име в концерта тази вечер на ММФ "Варненско лято"
27.06.2022 Започна ММФ "Варненско лято"
24.06.2022 Мащабен концерт открива Международния музикален фестивал "Варненско лято" на 25 юни
13.04.2022 "Пролетни гласове" с балет и музика във "Варненско лято за деца"
01.09.2021 Четири концерта са включени в бароковия модул на ММФ "Варненско лято"
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).