Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Огромен интерес към "Букварино"
Автор: Екип Varna24.bg 15:53 / 11.05.2015Коментари (0)1839
©
Иновативното образователно помагало "Букварино" вече се разпространява в Област Варна. "Сдружение Азбукари" продължава активно да подарява на учениците интригуващото игрознание. Инициативата е част от благотворителна кампания, като последователно ще бъдат зарадвани децата в страната с 5 000 комплекта от образователната игра. Членове и съмишленици на организацията пакетират пратките, които ще пристигнат при малчуганите и техните учители в градовете в страната.

"Букварино" се състои от 60 карти за игра. На тях се съдържат бележити личности от българската история, които са описани подробно със свои характерни и значими дела според периода на житейския им път. В този комплект има също така две безценни карти "Ключ", с които участниците в това забавно игрознание ще отключват вратите на познанието. Чрез игрите и ключовете на познанието, децата ще насърчават родителите и учителите си да общуват повече с тях.

"Букварино" е урок по родолюбие и игрознание. Идеята е малки и големи да редят мислите си с букви от българската азбука и изображения на велики личности от историята ни. Чрез игрите и ключовете на познанието, децата ще насърчават родителите и учителите си да общуват повече с тях", заяви председателят на "Сдружение Азбукари" Цвета Кирилова. Тя допълни, че проектът е направен с любов за децата и се надява да им донесе много щастливи моменти. 

"Идеята за създаване на "Букварино" се роди от мотивацията ни да възпламеним желанието на децата да разглеждат с интерес съкровищницата на знанието, похвалиха се Азбукарите. Доволни сме, когато виждаме, че хлапетата умеят да анализират без притеснения, да търсят нужната им информация, да проучват, да съпоставят, да се съгласяват с изводи и твърдения или да се съмняват в тях", каза още София Йовчева, доброволец в организацията.

Тя уточни, че всекидневно в офиса на "Сдружение Азбукари" постъпват обаждания с въпроси за "Букварино". Играта ще е верен спътник на децата и през лятната ваканция.

Организаторите от "Сдружение Азбукари" се надяват "Букварино" да донесе много щастливи моменти на заинтригуваните от играта. Всеки, пленен от българската история, може да посети сайта www.bukarino.bg. За късметлиите, жадни за знание, са подготвени много вълнуващи изненади.

"Играй, учи и спечели" е мотото, с което проектът предизвиква всеки да се включи в голямото приключение.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: