Охраната на Аденския залив е неадекватна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:06 / 29.12.2009
1790
„Охраната на Аденския залив не е адекватна". Това заяви Цветан Гъдев представител на фирмата "Би нави шип мениджмънт", който оперираше отвлечения през май кораб „Маласпина касъл" с български моряци на кораба. Той подчерта, че случая с новия отвлечен кораб е ясен показател за това, че залива не е охраняван достатъчно добре. Според Гъдев има решение на този проблем и той е на всеки кораб да се качва въоръжена охрана, който да придружава моряците по време на пътуването през Аденския залив. Според представителят на "Би нави шип мениджмънт" самият залив не би могъл да се заобиколи толкова лесно, тъй като трябва да се измине много по-дълъг път, а част от стоките, които корабите пренасят не биха издържали пътешествието. Цветан Гъдев коментира, че въпреки това част от корабните оператори са започнали да заобикалят опасния район.

По отношение на самата ситуация с отвлечените български моряци на кораба „Джеймс Парк", Цветан Гъдев заяви, че критични са първите минути на отвличането. По негови думи по всяка вероятност в момента пиратите отвеждат хората към някое пристанище. Той даде за пример, че когато корабът „Маласпина касъл" бе отвлечен откуп за екипажа бе поискан два дни след самия акт. Той заяви, че роднините трябва да са малко по-спокойни тъй като варненската фирма „Зодиак МА" е изключително сериозна и ще подходи много внимателно към случая. „Каквото и да казвам на роднините те ще са разтревожени, но аз съм оптимист по отношение на поредния пиратски набез", категоричен бе Гъдев.

Източник: р."Фокус" - Варна


Виж коментарите (0)

Още по темата (149):
07.10.2010 Вторият екипаж на "Панега“ се завърна от Момбай
17.09.2010 БМФ оборудва корабите си с паник стаи
16.09.2010 Моряците от отвлечения Панега се прибраха у дома
15.09.2010 Министър Младенов посреща моряците от "Панега" в 19 часа на летището
15.09.2010 Кирил Домусчиев: Успяхме да направим и невъзможното за българските моряци
15.09.2010 Тази вечер кацат 15-те моряци от "Панега"
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).