Охранителните камери заснели палежа в Общината, ще разпитват служители

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:58 / 27.03.2015
1106
Палежът в помещението на отдел "Човешки ресурси" на община Варна е заснет от охранителните камери, като записите са предадени на полицията. Това обясни зам.-кметът по сигурността Тодор Иванов, във връзка с извършения късно тази нощ палеж в помещение на община Варна.

Все още не е установена самоличността на извършителя и неговите мотиви. Според Тодор Иванов мястото на палежа е избрано, тъй като е "закътано и скрито от погледите на минувачите", предаде Дарик. Вследствие на пожара са изгорели два компютъра, документи и щори.

Сигналът за палежа е получен в 2:29 ч., като дежурният полицай, който охранява общината е чул шума и е реагирал мигновено. "Имало е два пожарогасителя, с които полицаят е загасил пламъците. Благодарение на това цялото помещение и документите в него са спасени и няма щети, които да не бъдат възстановени. След това бях уведомен за случая и организирахме съвместни действия с ОДМВР Варна", каза Тодор Иванов.

За момента няма данни за отправени заплахи към служители на общината или самата институция. Зам.-кметът по сигурността не изключи възможността причина за палежа да е контролната дейност, с която се занимава местната администрация.

"Съставяни са актове за административни нарушения и вероятно има граждани, които не са доволни от наложените глоби. Винаги бихме могли да намерим повод, стига да искаме. За момента нямам конкретна информация за причините. Надявам се в процеса на разследването това да бъде установено. Със сигурност ще има разпити на служители, включително и на работещи в тези помещения", допълни Иванов.


Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
27.03.2015 Опитаха да запалят сградата на Община Варна
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).