Около 700 варненчета останаха извън общинските ясли и детски градини

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (12)
12:26 / 31.05.2011
5914
Около 700 деца останаха извън общинските ясли и детски градини във Варна. От 2 700 желаещи тази година на градина ще ходят приблизително 2 000 малчугани, заяви заместник-кметът по образованието Коста Базитов. Той допълни, че точни данни ще има след 13.00 часа.

Тази сутрин беше изтеглена томболата за прием в забавачниците. Списъците на приетите деца вече са поставени на видно място във всяко детско заведение. Те са публикувани и в интернет сайта www.gradini-varna.com.

Въпреки че през последните години общината построи нови или разшири съществуващи детски градини, проблемът с недостига на места във варненските забавачки остава.

Утре ще бъде открита новопостроената детска градина "Маргаритка" за 100 деца в район "Владислав Варненчик", като местата там вече са запълнени, посочи Базитов.

В момента се строи детска градина с плувен басейн за 2 групи в кв. "Чайка". Лентата на новата забавачка ще бъде прерязана около 15 юни.

Източник: Дарик


Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Варна:
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...
Първи снимки от катастрофата с Кирил Петков край Варна - на място...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).