Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Окръжен съд-Варна награди победителите в конкурса за ученическо есе на тема "ПРАВ(ил)А и СВОБОД(н)И“
Автор: Пламена Николова 16:39 / 17.09.2020Коментари (0)2093
©
Окръжен съд – Варна награди победителите в конкурса за ученическо есе на тема "ПРАВ(ил)А и СВОБОД(н)И“, който беше проведен през април тази година. Инициативата беше част от традиционните събития в рамките на Дни на отворените врати в институцията по повод 16 април – Деня на българската Конституция. Награждаването беше отложено за началото на новата учебна година, заради ограниченията свързани с коронавируса, къобщиха от пресслужбата на съда.

Тричленно жури от съда прегледа получените есета и определи победителите, като критериите за оценка бяха езикова култура, иновативна гледна точка и познания по темата.  

На първо място с пълно единодушие беше отличена 14-годишната Николета Алексовска от СУ за хуманитарни науки и изкуство "К. Преславски“ от специалност "Съдебна администрация“. Тя получи голямата награда - безжична колонка. Втората награда отиде при 18-годишната Камелия Добрева от Варненската търговска гимназия "Георги Ст. Раковски“, която ще се радва на нови слушалки. На трето място беше класирана 15-годишната Хаят Осман отново възпитаник на Варненската търговска гимназия "Георги Ст. Раковски“, която получи ваучер от магазин "На тъмно“. Определена беше и една поощрителна награда на 16-годишната Анастасия Стоянова от Хуманитарната гимназия "К. Преславски“.  

Наградите бяха връчени от председателя на Варненския окръжен съд съдия Марин Маринов, който подари на всички по един екземпляр от Конституцията на България и грамота за участието им в конкурса.  

"Благодаря Ви, че в тази трудна учебна година откликнахте и участвахте в конкурса, организиран от Окръжен съд – Варна. Надявам се темата да Ви е накарала да се замислите колко лесно свикваме със свободите си, как те винаги вървят със задълженията ни като граждани. Познавайте своите права и свободи, бъдете отговорни граждани и спазвайте правилата. Ролята на съда е за защитава правото и ако всички разбираме колко е важно да бъдат спазвани законите ще живеем в едно подредено общество“ сподели с младите хора съдия Маринов. 

След церемонията съдебният администратор на съда Мирослава Славчева запозна наградените с работата на деловодствата. Учениците имаха възможност да посетят съдебните зали и да научат повече за мястото и ролята на страните в съдебния процес.

На снимката: Председателят на Окръжен съд – Варна съдия Марин Маринов заедно с победителите в конкурса за ученическо есе на тема "ПРАВ(ил)А и СВОБОД(н)И“  Николета Алексовска (от ляво на дясно), Камелия Добрева, Хаят Осман и съдебният администратор на съда Мирослава Славчева.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: