Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Окръжен съд – Варна се включи в екоинициативата – "Шише върни, книга си вземи!"
Автор: Екип Varna24.bg 16:23 / 21.05.2021Коментари (0)2299
©
В поредна екоинициатива се включи Варненският окръжен съд, съобщиха от пресслужбата на съда. Институцията подкрепи проекта "Шише върни, книга си вземи“ на своите партньори от Обществен център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР). Магистратите и служителите от съда предадоха за рециклиране стъклени шишета от козметика и медикаменти, които обикновено завършват житейския си път на сметището. Но предадени за преработка по иновативна технология в завода за стъкло "Инхом“ в Белослав се превръщат в материал за топло- и шумоизолация, производство на сувенири и технически стъкла.

20% от продажбата на тези продукти отива за обновяването на подводница "Слава" и превръщането й в екоцентър и музей на подводното дело.

В знак на благодарност организаторите даряват на всеки включил се в кампанията, книга втора употреба по избор. Участникът, от своя страна, оставя левче за фонд "Лист“, към който са дарявани старите книги. Събраните средства отиват за екологично образование на младите хора.

Приходите от рециклирането на металните флакони отива във фонд "Лист" (формиран от предаването на хартия за рециклиране), средствата, от който се изразходват за екологично образование на деца и младежи.

 "Решихме да подкрепим инициативата "Шише върни, книга си вземи“, тъй като вярваме че промените, започват от личния пример и малките стъпки, които всеки от нас извървява към една обща цел – отговорно използване на природните ресурси и опазване на околната среда. Варненският окръжен съд е приел това за една от каузите, които подкрепя като социално отговорна институция“, сподели Диана Иванова - Връзки с обществеността в съда.

Сред другите екоинициативи, които Окръжен съд – Варна подкрепя през годините са залесяването на дървета в града и  #МисияМногократнаЧаша, като в съда вече не се използват чаши за еднократна употреба.

От 2000 г. съдебната институция участва и в кампанията "Лист по лист“ -  разделно събиране на отпадъчната хартия, която се предава за рециклиране.

Само за последните 3 години, сградата на Окръжен съд - Варна е предала близо 7 тона хартия, като по този начин е спасила 117 дървета от изсичане.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: