Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 19-годишен младеж, разпространявал наркотици

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:28 / 20.04.2021
1271
Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 19-годишния К.Т. за това, че без надлежно разрешително, държал с цел разпространение, високорискови наркотични вещества - престъпление по чл.354а, ал.1 от НК., съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура. 

През лятото на 2020 година, в двора на общински център за работа с деца в гр. Вълчи дол,  полицейски служители забелязали обвиняемия и предприели проверка на самоличността му. Първоначално К.Т. отрекъл да държи в себе си забранени вещества, но при последвалия личен обиск било установено, че обвиняемият държи пакет, съдържащ 18 бр. сферични топчета от фолио, съдържащи прахообразно вещество. Момчето признало, че това е наркотична субстанция и я предало на служителите на реда.

Направената експертна справка установила, че иззетото вещество е метамфетамин с общо тегло 1,45 грама.

Предстои Варненският окръжен съд да насрочи дата за разглеждане по делото срещу 19-годишният К.Т. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от две до осем години и глоба от пет до двадесет хиляди лева.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).