Окръжна прокуратура Варна предаде на съд 22 годишна за кражба и теглене на суми от банкова карта

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:58 / 18.01.2021
1669
Окръжна прокуратура Варна предаде на съд 22 годишната Н. Т. за кражба и противозаконно теглене на суми от чужди банкови карти, съобщи говорителят на прокуратурата Радослав Лазаров.

На 14.11.2018 г. пострадалата Л. М. посетила Гранд Мол Варна. В магазин "Уаикики“ била забелязана от обвиняемата Н. Т.

Последната, под прикритието на държани в едната си ръка закачалки с дрехи, отнела от чантата на М. портмоне с 200 лева и банкови карти. ПИН кодовете на картите били съхранявани в същото портмоне.

Т. незабавно напуснала Мол-а и отишла до най-близкия банкомат, находящ се в района на Автогара Варна. Изтеглила с от две карти четири еднообразни трансакции общата сума от 1600 лв.

Пострадалата установила липсата на портмонето си по-късно през деня. Сигнализирала полицията. При преглед на охранителните камери на магазина била установена кражбата. Назначена по делото лицево идентификационна експертиза доказала авторството на престъплението.

Н. Т. е съдена за подобни престъпления, но настоящите деяния предхождат влизането в сила на коментираните присъди, поради което не се отразяват на квалификацията на обвиненията.

Тя е привлечена към наказателна отговорност за престъпления по чл. 194 ал.1 от НК (кражба) и по чл. 249 ал.1 вр. чл. 26 ал.1 от НК (използване на платежни инструменти без съгласието на титуляря им при условията на продължавано престъпление). Ако бъде призната за виновна, тя може да получи наказание лишаване от свобода до осем години за кражбата и от две до осем години и глоба до двойния размер на получената сума за противоправното използване на банковите карти.

Предстои разпоредително заседание по делото.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).