Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд обвиняем за наркоразпространение
Автор: Пламена Николова 15:30 / 19.03.2021Коментари (0)1675
©
Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 46-годишния Ю.Т. за това, че при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, без надлежно разрешително, придобил високорискови наркотични вещества, държал ги с цел разпространение и ги разпространявал - престъпление по чл. 354а, ал. 2, т. 4 във връзка с ал. 1, изр. 1, пр. 3, пр. 4 и пр. 5 от НК., съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура.

Мъжът бил добре познат на органите на реда и на съдебните власти в района. Той бил криминално проявен за кражби и престъпления, свързани с противозаконно отнемане и ползване на МПС, за ползване на неистински документ за самоличност, за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди, за грабеж и други. След последното му  пребиваване в затвора, основната дейност, с която Ю.Т. се занимавал била разпространението на наркотични вещества – основно метамфетамин и хероин. Постепенно той се утвърдил като един от основните разпространители на наркотици във варненски квартал.

Забранените от закона вещества обвиняемият криел в жилището на родители си в село Партизани или на специално изграждани от него тайници, както и на места, които били общодостъпни. Най-често тези места били извън града, закопани в земята или укрити около точно определен ориентир. 

В рамките на досъдебното производство по случая било установено, че за периода 1 януари 2016 година до 17 септември 2019 година, 46-годишният мъж осъществил множество сделки с наркотични вещества, които разпространявал на други дилъри.

При задържането на Ю.Т. били намерени общо 96,65 грама хероин и 4,65 грама метамфетамин. Наркотиците били скрити на различни места във Варна и областта. Установени и документирани са сделки, които мъжа е направил с различни наркоразпространители от по-нисък ранг.

Предстои Варненският окръжен съд да насрочи дата за разглеждане по делото срещу обвиняемия Ю.Т. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от пет до петнадесет години и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: