Окръжната прокуратура във Варна протестира домашния арест на двама, обвинени в отвличане

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:35 / 25.01.2016
586
Окръжната прокуратура във Варна внесе в съда протест срещу определените мерки за неотклонение "Домашен арест" спрямоГеорги Цветанов и Александър Колев, които са обвинени като съучастници в отвличането на варненеца Й.Р. заедно с Антон Иванов, Евгени Димитров и Никола Николов.

Тримата са с мярка за неотклонение "Задържане под стража", наложена им от състав на Варненския окръжен съд в петък, 22 януари 2016 г. 

Варненската окръжна прокуратура повдигна обвинение спрямо петимата за извършеното престъпление по член 142, ал. 3, т. 1, пр. 2, във връзка с ал. 2, т. 2, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс, като Евгени Димитров е обвинен и за грабеж на мобилния телефон и 90 лева от потърпевшия. 
 
Както съобщи пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна, на 14 януари т. г. варненецът Й.Р. гостувал в дома на обвиняемия Антон Иванов. След като си тръгнал от дома му, 29-годишният Иванов решил, че му е открадналтаблетът и няколко породисти кученца. Според Иванов пострадалия му дължал и пари. Така Иванов и 28-годишният Евгени Димитров решили на 16 януари да отвлекат Й.Р., а за целта извикали и познатите си 26-годишния Александър Колев, 30-годишния Георги Цветанов и 37-годишния Никола Николов. 

Антон Иванов повикал на среща Й.Р. На уговореното място Й.Р. бил ударен с електрошок от Евгени, а след това натоварен в багажника на кола и отведен в дома на Антон Иванов.Там похитителите му го били едно денонощие. Отвлеченият успял да се спаси с бягство през прозореца и да уведоми полицията. 

Утре, 26 януари 2016 г., състав на Апелативния съд ще разгледа внесения протест срещу по-леките мерки за неотклонение на Георги Цветанов и Александър Колев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).