Окръжният съд прочете присъдата на Иван, който уби руски колоездач на АМ "Хемус"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:30 / 12.09.2019
2134
Предаденият на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за извършено престъпление по транспорта Иван И. бе осъден днес от състав на Варненския окръжен съд. Наказанието на 62-годишния водач, причинил по непредпазливост смъртта на 38-годишен руски гражданин на магистрала "Хемус“, като деянието е било извършено в условията на съпричиняване от страна на загиналия, е 2 години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок. С присъдата, постановена при условията на съкратено съдебно следствие, съдът лиши подсъдимия и от право да управлява МПС за 4 години.

На 23 юли 2017 г. около 7 часа 38-годишният руски гражданин, който тренирал колоездене, и неговият треньор започнали тренировка, като се движели в аварийната лента на "Хемус“. По Закона за движение по пътищата движението на велосипеди по автомагистралите в страната е забранено.

По същото време на пътен възел Неофит Рилски – Провадия се включил в движението по магистралата автомобилът на подсъдимия Иван И., като преминал от ускорителната в средната лента за движение. След предприето изпреварване той изгубил контрол над колата си и навлязъл в аварийната лента, където се движели двамата велосипедисти. Там ударил 38-годишния руски гражданин, чието тяло политнало и се спряло на 27 метра от мястото на сблъсъка. Смъртта на велосипедиста настъпила веднага от причинените несъвместими с живота множество травми.

Подсъдимият Иван И. е с чисто съдебно минало и е оказал съдействие на досъдебното производство.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).