Окръжният съд стартира своята работа като работодател на практическо обучение за студенти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:03 / 16.11.2016
1799
Повече от 100 са студентите, предимно по право, включени в първите обучителни групи в програмата "Студентски практики" - фаза I. Те са избрали 11 съдии от Наказателното, Гражданското и Търговското отделение, както и трима съдебни служители за свои ментори.

Студентите, избрали Окръжен съд - Варна за своя обучаваща организация, са от 9 университета в страната, сред които Варненският свободен университет "Ч. Храбър", Икономическият университет - Варна, Бургаският свободен университет, Техническият университет - Варна, Софийският университет "Св. Климент Охридски", Висшето Военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" и др. Най-голям е интересът на студентите по право към практиката в Наказателно отделение.

Младите хора, избрали практика в съда, ще имат възможност да приложат теоретичните си знания в практиката, да се запознаят с реални казуси в правораздаването или със спецификата на работата в съдебната система и така да бъдат по-подготвени за бъдещата си професионална реализация. Стажовете продължават 6 месеца, по предварително утвърдени програми от обучаващата организация и висшето училище, под контрола на академичен наставник.

Проектът има за цел да подпомогне придобиването и усъвършенстването на практически умения на студентите, в съответствие с потребностите на пазара на труда. С участието си в програмата за студентски практики Окръжен съд - Варна продължава усилията си за повишаване правната култура и познания на младите хора за работата на съдебната система.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).