Онкоболна почина, съпругът й започва гладна стачка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
10:02 / 01.06.2012
1042
Онкоболна от Велико Търново е починала на 27 септември 2010 година, а съпругът й Трифон Колев сега обявява гладна стачка като протест срещу отговорните медици, съобщи Нова телевизия.

Жената е оперирана два пъти в болница "Света Марина" във Варна и след това е изписана. Оказва се, че лекарите във Велико Търново я лекуват за кистозна структура. Тя съответно може да бъде злокачествена или доброкачествена, но това не е установено от медиците.

В епикризата на болната е вписано, че тя има данни за рецидив, което е начало на развитие на тумор. Лечение за спиране на местастазите не се е предприело и туморът растял. Стига се до усложнения. Тази информация й е спестена и тя не е лекувана според диагнозата си. След месеци двойката научава истинската болест, но е твърде късно.

Оказва се, че дори двете болници във Варна и Велико Търново дават различни предписание за лечение. Нещо повече, медиците от болниците във Варна и Велико Търново дали различни предписание за лечение - едните за лъчетерапия, а другите за химиотерапия.

Мъжът иска справедливост. Условието му е да бъде приет от здравния министър, където да разкаже за случая и да поиска възмездие. След предаването тази среща ще бъде факт.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Задържаха съдийка, буйствала в районно управление във Варна
Лошо му се пише на наркодилър продавал дрога във Варна
Безплатни консултации във Варна за хора със сърдечно-съдови забол...
Войната с боклука във Варна започна: Затягат мерките, налагат по-...
Започват ремонти в четири училища във Варна, вижте кои
Един от най-големите конкуренти на варненското пристанище с инвес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).