Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Онкоболницата успешно приключи изпълнението на проект
Автор: Екип Varna24.bg 15:08 / 09.10.2014Коментари (0)655
© Varna24.bg
През месец септември 2014г. успешно приключи изпълнението на заложените дейности по проект "Безопасност и здраве - гаранция за професионализъм и качество". Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Проектът стартира в здравното заведение през октомври 2013г. Стойността на целия проект е 172 265.33 лева, от които 137 812, 26 лева е безвъзмездната финансова подкрепа от Европейския социален фонд, а собственият приход на дружеството е в размер на 20% или 34 453,07 лева.

В рамките на проекта бяха постигнати следните резултати:

Изготвен "Анализ на състоянието и проектиране на трудовата дейност" - На база на извършения анализ на състоянието, усилията на ръководството на "СБАЛОЗ д-р М. Марков - Варна" ЕООД са насочени към отстраняване на констатираните слабости в организацията и са взети мерки за подобряване условията на труд.

Разработен и внедрен стандарт BS OHSAS 18001:2007 - система за управление на здравословни и безопасни условия на труд, която подпомага и подобрява управлението и контрола на здравето и безопасността по време на работа, подпомага спазването на законовите задължения за безопасност на труда, подобрява културата на безопасен труд, намалява разходите по злополуки и подобрява репутацията на организацията.

Оценката на внедрената система за управление на БЗР бе извършена от акредитиран орган за сертификация.

Издаденият сертификат доказва, че "СБАЛОЗ д-р М. Марков - Варна" ЕООД отговаря на изискванията и прилага Система за управление на здравословните и безопасни условия на труд.
В съответствие със заложеното в проекта бяха реализирани следните дейности:

Закупени са 6500 броя еднократни хирургически предпазни престилки, на стойност: 27 924 лв., които са с повишени защитни свойства - антибактериални, с непромокаемо лице, антистатичен дишащ гръб и ръкав с плътен ластик. Закупени са и 176 броя медицинско защитно облекло на стойност 4 528,13 лв. от материали, обработени със силикон и тефлонова нишка с повишени защитни свойства срещу задържане на кръв, контакт с биологични и химични агенти, токсични вещества и други.

Със средства от проекта са осигурени 5 броя защитни комплекти за сумата от 6 061,20 лв., състоящи се от престилка, яка и очила с оловен еквивалент за отделението по Образна диагностика и Гастроентерологично отделение, както и 52 броя антирефлекторни корекционни очила, на стойност 7 238,40 лв., предпазващи очите на персонала, който повече от половината от работното си време работи с видеодисплей.

С дейностите по осигуряване на информация и публичност обществеността беше информирана за получената от Европейския социален фонд финансова помощ чрез Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Бяха изготвени рекламни материали, публикации в печатни издания и на сайта на лечебното заведение и бяха проведени пресконференции.

Извършен беше финансов одит, доказващ ефективното и ефикасно разходване на предоставените средства както и законосъобразността на разходите за изпълнение на проектните дейности.

Създадена беше необходимата организация за изпълнение на проектните дейности в съответствие с пълния им обем, при стриктно спазване на заложените срокове и съблюдаване на изискванията на българското и европейското законодателство.

Бяха избрани най-подходящите изпълнители на дейностите по проекта, при спазване изискванията на действащото законодателство и правилата по настоящата схема на финансиране.

В резултат от изпълнението на проекта, "СБАЛОЗ д-р М. Марков - Варна" ЕООД разполага с висококачествена среда на работа, демонстрираща ангажираност към персонала, което гарантира високо професионално ниво и качество на предлаганите медицински услуги. Създадени са устойчиви и безопасни условия на труд за целия персонал на здравното заведение - 253 души и са предприети превантивни мерки за опазване здравето на работещите в здравното заведение.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: