Онкоболницата успешно приключи изпълнението на проект

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:08 / 09.10.2014
657
През месец септември 2014г. успешно приключи изпълнението на заложените дейности по проект "Безопасност и здраве - гаранция за професионализъм и качество". Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Проектът стартира в здравното заведение през октомври 2013г. Стойността на целия проект е 172 265.33 лева, от които 137 812, 26 лева е безвъзмездната финансова подкрепа от Европейския социален фонд, а собственият приход на дружеството е в размер на 20% или 34 453,07 лева.

В рамките на проекта бяха постигнати следните резултати:

Изготвен "Анализ на състоянието и проектиране на трудовата дейност" - На база на извършения анализ на състоянието, усилията на ръководството на "СБАЛОЗ д-р М. Марков - Варна" ЕООД са насочени към отстраняване на констатираните слабости в организацията и са взети мерки за подобряване условията на труд.

Разработен и внедрен стандарт BS OHSAS 18001:2007 - система за управление на здравословни и безопасни условия на труд, която подпомага и подобрява управлението и контрола на здравето и безопасността по време на работа, подпомага спазването на законовите задължения за безопасност на труда, подобрява културата на безопасен труд, намалява разходите по злополуки и подобрява репутацията на организацията.

Оценката на внедрената система за управление на БЗР бе извършена от акредитиран орган за сертификация.

Издаденият сертификат доказва, че "СБАЛОЗ д-р М. Марков - Варна" ЕООД отговаря на изискванията и прилага Система за управление на здравословните и безопасни условия на труд.
В съответствие със заложеното в проекта бяха реализирани следните дейности:

Закупени са 6500 броя еднократни хирургически предпазни престилки, на стойност: 27 924 лв., които са с повишени защитни свойства - антибактериални, с непромокаемо лице, антистатичен дишащ гръб и ръкав с плътен ластик. Закупени са и 176 броя медицинско защитно облекло на стойност 4 528,13 лв. от материали, обработени със силикон и тефлонова нишка с повишени защитни свойства срещу задържане на кръв, контакт с биологични и химични агенти, токсични вещества и други.

Със средства от проекта са осигурени 5 броя защитни комплекти за сумата от 6 061,20 лв., състоящи се от престилка, яка и очила с оловен еквивалент за отделението по Образна диагностика и Гастроентерологично отделение, както и 52 броя антирефлекторни корекционни очила, на стойност 7 238,40 лв., предпазващи очите на персонала, който повече от половината от работното си време работи с видеодисплей.

С дейностите по осигуряване на информация и публичност обществеността беше информирана за получената от Европейския социален фонд финансова помощ чрез Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Бяха изготвени рекламни материали, публикации в печатни издания и на сайта на лечебното заведение и бяха проведени пресконференции.

Извършен беше финансов одит, доказващ ефективното и ефикасно разходване на предоставените средства както и законосъобразността на разходите за изпълнение на проектните дейности.

Създадена беше необходимата организация за изпълнение на проектните дейности в съответствие с пълния им обем, при стриктно спазване на заложените срокове и съблюдаване на изискванията на българското и европейското законодателство.

Бяха избрани най-подходящите изпълнители на дейностите по проекта, при спазване изискванията на действащото законодателство и правилата по настоящата схема на финансиране.

В резултат от изпълнението на проекта, "СБАЛОЗ д-р М. Марков - Варна" ЕООД разполага с висококачествена среда на работа, демонстрираща ангажираност към персонала, което гарантира високо професионално ниво и качество на предлаганите медицински услуги. Създадени са устойчиви и безопасни условия на труд за целия персонал на здравното заведение - 253 души и са предприети превантивни мерки за опазване здравето на работещите в здравното заведение.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Гражданин сравни градския транспорт в Пловдив и Варна
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).