Онкологично заболяване помрачи радостта от успешната белодробна трансплантация на Илияна от Варна, нужна е спешна помощ!

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
09:32 / 10.07.2020
10071
28-годишната Илияна Христова от Варна, която преди около година стана първата българка с успешна трансплантация на бял дроб  в Университетската болница във Виена, отново се нуждае спешно от помощ, съобщиха за Varna24.bg приятели на младата жена. 

"Илияна Владимирова Христова е прекрасен млад човек, с очарователна усмивка, зад която се крие сурово и болезнено ежедневие. Завършила с отличие Здравен мениджмънт и до преди година и половина работеща в сферата на здравеопазването, Илияна е засегната от генетичното заболяване муковисцидоза. Състоянието й драстично се влоши и миналата година претърпя белодробна трансплантация. Месец септември, само няколко месеца след трансплантацията, й откриват рак. От тогава до сега е преживяла 4 операции, като последните две са м. април т.г., 10 химиотерапии, а на път е и следваща.

Невъзможното й ежедневие, изправящо я всеки ден очи в очи с муковисцидозата, трансплантацията и битката й с рака не са пречупили този борбен млад човек, не са прекършили жаждата й за живот!

И след едногодишен престой във Виена двете с майка й трудно оцеляват. Тъй като състоянието на Илияна е много сериозно, майка й не може да работи. Обгрижва дъщеря си. А момичето има общо 5 операции за една година, 4 от които са заради рака. Никой от нас не предполагаше, че след успешна белодробна трансплантация може да се случи нещо толкова безмилостно жестоко", споделят за медията ни приятели на Илияна.

Всеки, който е съпричастне и има възможност да помогне в трудната битка за оцеляване на Илияна и нейната майка, може да го направи с дарение.

Банка ДСК

IBAN BG58STSA93000019057800

BIC STSABGSF

и

paypal.me/borbazadah

Илияна Владимирова Христова


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).