Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Онлайн флиртаджийка обжалва присъдата си за неплатени данъци
Автор: Екип Varna24.bg 12:52 / 29.10.2015Коментари (0)735
© Varna24.bg
Светла Кемалова от с. Прохлада, община Дулово обжалва днес пред Варненския апелативен съд условна присъда в гражданската й част на Окръжен съд Силистра за неплатени данъци, дължими от дарения. 

През м. май тази година Кемалова беше призната за виновна затова, че при условията на продължавано престъпление не платила данъци на държавата за получени 147 дарения от различни лица на обща стойност 101 100 лв, приети от нея от април 2007 до февруари 2011 година. 

Първата съдебна инстанция е посочила, че дължимият от Кемалова данък по реда на Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ) върху получените като дарение парични средства възлиза на 4965,35 лв., а общият размер на законната лихва за невнесения данък по ЗМДТ за същия период е 3162,64 лв. 

Наказанието, което съдът е наложил на Кемалова - година и четири месеца затвор, отложени с три години изпитателен срок и глоба в размер на 1000 лева вече е влязло в сила. Съдът я осъдил да заплати на гражданския ищец - Община Дулово сумата от 4965,35 лв., представляваща обезщетение за претърпените имуществени вреди, в едно с законната лихва. Именно тази част от присъдата Кемалова обжалва пред втората съдебна инстанция.
 
Пресслужбата на съда припомня, че това е един от първите казуси, в които български гражданки си общували по телефона с мъже, предимно от турски произход, живеещи в чужбина, като ги убеждавали да им изпращат пари по всевъзможен начин, в това число и с обещания за съвместен живот. 32 годишната безработна и с основно образование 

Светла научила за тази възможност през 2007 година и веднага се възползвала. Разказвала на телефонните си партньори от Турция, Македония, Хърватска, Германия и Франция, че мизерства в България, че се нуждае от помощ, но и че е готова да отиде при тях. За близо 4 години тя е получила доброволно изпратени 147 превода от чужбина за общо 101 100 лева.

Подсъдимата получавала лично сумите от различни пунктове на финансови институции в Дулово и в Русе. Паричните дарения били използвани за издръжка на семейството и на двете й деца, но нито едно от тях тя не е декларирала в Дирекция "Местни приходи" към Община Дулово.

Припомняме, че съгласно разпоредбата на ЗМДТ, имуществата придобити по дарение са обект на данъчно облагане. Законът вменява задължение на получилите безвъзмездно имущество да подадат декларация за облагането му с данък, както и го да заплатят, в двумесечен срок от получаването на дарението.

Апелативният съд във Варна ще се произнесе с решение по жалбата на Светла Кемалова в 30 дневен срок.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: