Опасен мост застрашава хората във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:14 / 22.03.2017
856
Мост над едно от големите дерета във Варна е с отчупени подпорни стени и пропаднал парапет. Той поема голяма част от автомобилния трафик в града. Хората, живеещи в района, се притесняват, че има опасност мостът да се срути. Днес там бе поставен знак, който забранява преминаването на превозни средства над 3 и половина тона.

При проливен дъжд дерето прелива и подкопава основите на моста. Това е причина за отместването на една от подпорните стени. 

Никола Атанасов, който живее в близост до съоръжението споделя, че по време на почистването на дерето е задълбано отдолу и така е оставено. 

Специалисти са огледали моста и казват, че на този етап опасност от пропадане няма и автомобилният трафик няма да бъде пренасочен. 

"Дъждовете са предизвикали компрометиране на тези подпорни стени и те са се отделили от гредата на моста", обясни Купен Пашов от Община Варна. 

От администрацията са поставили ограничителни знаци за преминаващите тежкотоварни коли до 3,5 тона и за намаляване на скоростта. 

Процедурата за избор на фирма-изпълнител, която ще ремонтира моста, е проведена, но е обжалвана и това ще забави ремонта.  


Източник: БНТ

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).