Опасен подлез под оживен булевард във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
09:37 / 13.08.2022
6239
Подлез по оживения булевард "Васил Левски" във Варна застрашава минувачите. Има опасност част от тавана да падне върху хората, които преминават оттам. През подлеза всеки ден минават стотици варненци. Съоръжението свързва кварталите "Бриз" и "Чайка", а таванът му пропада от няколко дни.

От общината поставят ограждения в част от подлеза след сигнали на граждани. Повечето хората не знаят за какво са лентите и оградите, и продължават да преминават. Община Варна предприе мерки и изпрати екипи, които обрушиха тавана на подлеза, за да не се срути върху някой от минувачите.

В района има масивно строителство и граждани се притесняват, че то може да е причина за проблема. На пътното платно отгоре минава ежедневно сериозен пътен трафик.

"Отнякъде най-вероятно е влязла вода, която е намокрила тавана на подлеза и се е получило това издуване. Изпратили сме сигнал към колегите от районното кметство, които ще установят дали е възможно и вследствие на строителството да се е получило нещо подобно.", разказва Тихомир Тимов, началник отдел "Общинска инфраструктура" - Варна пред БНТ.

От Община Варна обясниха, че предстои изясняване на причините за пропадналия таван. След това фирмата, която се грижи за състоянието на подлезите в района, ще извърши ремонт. Ако се окаже, че строителите наоколо имат вина, те ще бъдат задължени да ремонтират подлеза.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).