Опасен подлез във Варна принуждава хората да избират рисковано решение

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
11:00 / 12.09.2018
7683
Читателка изпрати сигнал до Varna24.bg за опасен подлез във Варна. Ето какво разказва варненката:

Здравейте! Първите три снимки показват състоянието на пешеходния подлез на кръстовището на бул. "В. Левски" до ХЕИ. Подходът от към ХЕИ е затруднен заради висок праг, труден за преодоляване от пешеходци, да не говорим за колички - детски или инвалидни, или хора с някакви затруднения - двигателни или зрителни. Стълбите са изпочупени - хората слизат стъпвайки настрани. Осветление няма. Плочките от настилката са разместени. Добрата новина е, че тази сутрин имаше работник от сметопочистването и беше много добре изметено.

Логично е защо повечето пешеходци предпочитат да рискуват да пресекат булеварда. Добре е, че от средата на миналата седмица е включена светофарната уредба. Въпреки това пешеходците трябва да преодоляват разбити настилки, кални участъци, локви при дъжд. Пресичането на ул."Подвис" е между колите, защото нивото на стария тротоар и много по-висок от новопоставените бордюри. Хубаво е, че по ул. "Подвис" това лято се направиха два участъка с нови тротоари, но има места, където движението е в "индианска нишка" заради паркирани автомобили, надвесени клони, треви, които са завзели площта на и без това тясното пространство за пешеходци.  

След няколко дни по това трасе ще тръгнат учениците от три варненски училища,

а тяхната безопасност и тази на пешеходците е важна.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).