Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Опасен рецидивист, ограбил и опитал да изнасили рускиня, се изправя пред съда
Автор: Екип Varna24.bg 14:19 / 01.02.2016Коментари (0)776
© Varna24.bg
Варненската окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу 39-годишния Хасан Хасанов, който ограби руска гражданка, като употреби за това сила и заплахи, направи опит да я изнасили и открадна нейни лични вещи. Всички деяния на Хасанов са извършени при условията на опасен рецидив, като опитът за изнасилване представлява и особено тежък случай - престъпления по член 199, ал. 1, т. 4, във връзка с член 198, ал. 1, по член 152, ал. 4, т. 4, във връзка с ал. 3, т. 5, във връзка с ал. 1, т. 2, във връзка с член 18, ал. 1 и по член 196, ал. 1, във връзка с член 194, ал. 1 от Наказателния кодекс. 39-годишният мъж е извършил всички престъпления, в които го обвинява Окръжната прокуратура във Варна, след предсрочното му освобождаване от затвора, където е изтърпявал 20-годишна присъда за убийство по особено жесток начин и изнасилване.

На 12 юни 2015 г. Хасанов, който бил нает за общ работник в жилищен комплекс в курорта Златни пясъци, решил да изнасили и ограби руска гражданка, която обитавала апартамент там. След полунощ проникнал в жилището на спящата жена през съседния апартамент, чиито ключове не предал, след като завършил ремонта в него. Хасанов влязъл през отворената тераса на ап. 40, където живеела рускинята, въоръжен с нож, с маска и въже. Нахвърлил се върху спящата жена, опрял нож в гърлото й и се опитал да я завърже. Рускинята направила няколко неуспешни опита да избяга, сама предложила да му даде наличните си пари, смятайки, че Хасанов иска само да я ограби. Шумът от счупена ваза по време на борбата й да се освободи от опасния сексуален насилник го отказал от намеренията да я изнасили.

Тогава Хасанов поискал на руски език парите, бижутата, банковите й карти заедно с ПИН-кодовете, като общата стойност на ограбените със сила златни бижута със скъпоценни камъни, е оценена от назначената по делото експертиза на 10 502 лева. В период, в който руската гражданка не била в частния си имот на Златни пясъци, Хасанов откраднал от дома й маратонки и дори дамско бельо.
39-годишният опасен рецидивист ще дочака явяването си пред Окръжния съд във Варна в затвора, където се намира от момента на разкриване на извършените от него тежки престъпления.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Закупуване на самолети F-16
Камион прегази дете в Бургаско, роднини пребиха до смърт шофьора
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: