Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Опасен завой в "Сотира" е като руска рулетка за живота на хората
Автор: Екип Varna24.bg 14:31 / 22.10.2013Коментари (5)2166
© Народно дело
Опасен завой застрашава пресичащите пешеходци във варненската местност Сотира. Става въпрос за мястото след първата автобусна спирка по баира, който минава покрай Техническия университет и води към квартал "Виница". От години там хората преминават към вилната зона на прибежки между засилените автомобили по шосето. Водачите от своя страна усилват скоростта, вместо да я намалят, защото им е нужна инерция за преодоляване на неравния терен. Точно там обаче завоят е голям и откъдето и да се пресича, за пешеходеца това е като игра на руска рулетка - за секунди се решава дали ще го има или не. Ако е по-млад - успява да прибяга сред звука на клаксони и "благопожелания" от "добре възпитаните" водачи. Не липсва и чувството за вина, че изобщо се е осмелил да пробва правата си, както и благодарността към провидението, че "и този път е оживял". Ако е възрастен и се придвижва по-бавно - това може да е последният му опит. Автобусът за "Виница" все пак не може да спира само от едната страна, коментират жителите на района.

Точно там, където се влиза във вилната зона, става рисково и опасно не само за вървящите пеш, но и за самите автомобили, които искат да влязат в местността. Те могат да бъдат отнесени всеки миг от прелитащите мотори, коли и камиони.

Дори обаче все пак на късмет някой да се добере от единия до другия край на шосето, това изобщо не е постижение, защото всъщност тротоарът е широк почти един лакът разстояние и на места липсва. За това слизането до спирка "Явор" например означава отново риск, защото пътят е по самото шосе на сантиметри от профучаващите превозни средства.

Зимата става още по-страшно, обясняват жителите на местността. Всичко се затрупва със сняг и хора и коли се движат на едно и също място.

Светлозара Янчева: Тук убиха мъжа на приятелка, поне пътека да имаше

Преди години имахме нещастен случай на това място. Той не е само един, но този сме запомнили, защото семейството ми познава съпругата на жертвата. Тя идваше редовно в местния манастир. После разбрахме, че е станал инцидент. Съпругът й е бил блъснат на това място. Жената остана сама. Спря да идва. После преписа къщата на внучката си, а накрая я пратиха някъде на село и не знаем после какво стана с нея. Този и много други животи са били променени заради опасния завой.

Вярно е, че там няма как да се сложи легнал полицай, защото ускорението на автомобилите нагоре по баира не позволява. Дори "светофар по желание" с копче не е удачен вариант, защото теренът не е равен. Няма подлез, надлез, но поне една пешеходна пътека да имаше със знак, за да внимават шофьорите и да имат предвид, че преминават хора. Иначе и двете страни ще са виновни, ако стане нещо.

БАЗК: На мястото може да има надлез

Знаем кои са всички опасни места във Варна, обясняват от Българската асоциация на пострадали при катастрофи. Знаем и за това място. Там няма как да се направи подлез, ще кажат, че е скъпо. В скоро време забравете за подлези във Варна. Но поне надлез може да има. Легнал полицай не става, защото знаем, че възрастна жена си счупи прешлен в градския транспорт заради такова съоръжение. Няма как да направят подлез, но поне надлез могат.

Писали сме много до предишния кмет, но резултат нямаше. Сега очакваме и това управление да направи нещо, но ще видим.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Ilia Iliev 2
премахни филтъра

0
 
 
ами да сложат КАМЕРИ-РАДАР,да сложат двоен-троен кордон ЛЕГНАЛИ полицаи и край на проблема.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Намерено е тяло на мъж край Стара Загора, има задържан
Катастрофа с президента на Иран
Трагедия с 5-годишно дете разтърси Благоевград
1-ви юни - Ден на детето
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: