Опасни автобуси във Варна! Шофьори: Това са живи бомби на пътя

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:35 / 19.07.2017
8880
Автобусите от градския транспорт във Варна са опасни за пътниците, смятат шофьори, които сигнализираха в рубриката "Аз, Репортерът" по bTV. Според тях превозните средства се движат с износени гуми, а поддръжката им е некачествена.

"Това са живи бомби на пътя. Въпрос на време и на часове е някоя предна гума на автобус да гръмне", смята един от шофьорите. През последните месеци той е претърпял два инцидента заради лошото състояние на превозните средства.

От "Градски транспорт" обясняват проблема с двукратното обжалване на обществените поръчки. Около 21 юли се очаква да бъдат доставени нови гуми, коментира изпълнителният директор на дружеството Злати Златев.

Доскорошен служител в предприятието разказва и за други нарушения. Според Борислав Танев пробегът на маслото на скоростните кутии се увеличава самоволно от 120 на 150 000 км.

Въпреки че работещите в "Градски транспорт" твърдят, че ремонтът на колите е некачествен и не се контролира, от ръководството са категорични, че всички автобуси са изправни.

Общинският съвет във Варна ще провери сигналите за нередности.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).