Опасни дървета във Варна започнаха да падат

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:40 / 31.08.2012
1858
Всеизвестната поговорка "Кучетата си лаят, керванът си върви" вече може да има и актуализиран варненски вариант - "Гражданите сигнализират, дървета си падат". Става въпрос за общо седем сухи дървета в имот на ул. "Дубровник" № 58, за които преди време ви сигнализира нашата читателка Ивелина Петкова. Нейните притеснения, че дърветата, за които няма никакво бъдеще, освен да бъдат отсечени, ще започнат да падат сами, за съжаление вече се сбъднаха. Според мнението на нашата читателка опасните дървета е трябвало отдавна да бъдат премахнати от общината, и по-конкретно от район "Приморски", на чиято територия се намират. От кметството обаче отказват да ги отрежат, защото се намирали в частен имот.

"Докато спорим с кметството кое на кого е, едно от дърветата вече падна. Първият опит да се претрепe някой е неуспешен. Дано и оставащите шест да са такива", ни написа нашата читателка вчера. Тя ни изпрати и снимка на рухналото дърво. Ще има ли реакция след случилото се от страна на общинските органи, е много трудно да се прогнозира.

В отговор на сигнала на Ивелина Петкова, от район "Приморски" заявяват, че собствениците на частния имот трябва сами да се справят с проблема. От администрацията също така дават да се разбере, че са доста недоволни, че случаят е получил публичност чрез медиите.

"Редно е преди всяка публикация в пресата подобни сигнали да се отправят и съгласуват със съответните специалисти в районната администрация", пишат до гражданката от район "Приморски".

Това, което обаче не казват общинарите, е, имат ли те право да глобят собственика на имота за наличието на вече падащите опасни дървета, както и дали има друг механизъм, по който да го принудят да ги премахне. Не е ясно също дали някой има намерение да предприеме подобни принудителни действия. Може би за да се предприемат подобни мерки, гражданският натиск върху администрацията, в който принципно няма нищо лошо, изглежда ще трябва да продължи.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...
Благомир Коцев: Части от центъра на Варна могат да се превърнат в...
Във Варна: Военноморските сили почетоха паметта на загиналите за ...
Кметът на Варна: Театралният фестивал "Варненско лято" утвърждава...
Кметът Коцев почете Христо Ботев и загиналите за свободата на Бъл...
Навръх Деня на детето полицията във Варна организира хайка за неп...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).