Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Опасни дървета във Варна започнаха да падат
Автор: Екип Varna24.bg 11:40 / 31.08.2012Коментари (2)1839
© Народно дело
Всеизвестната поговорка "Кучетата си лаят, керванът си върви" вече може да има и актуализиран варненски вариант - "Гражданите сигнализират, дървета си падат". Става въпрос за общо седем сухи дървета в имот на ул. "Дубровник" № 58, за които преди време ви сигнализира нашата читателка Ивелина Петкова. Нейните притеснения, че дърветата, за които няма никакво бъдеще, освен да бъдат отсечени, ще започнат да падат сами, за съжаление вече се сбъднаха. Според мнението на нашата читателка опасните дървета е трябвало отдавна да бъдат премахнати от общината, и по-конкретно от район "Приморски", на чиято територия се намират. От кметството обаче отказват да ги отрежат, защото се намирали в частен имот.

"Докато спорим с кметството кое на кого е, едно от дърветата вече падна. Първият опит да се претрепe някой е неуспешен. Дано и оставащите шест да са такива", ни написа нашата читателка вчера. Тя ни изпрати и снимка на рухналото дърво. Ще има ли реакция след случилото се от страна на общинските органи, е много трудно да се прогнозира.

В отговор на сигнала на Ивелина Петкова, от район "Приморски" заявяват, че собствениците на частния имот трябва сами да се справят с проблема. От администрацията също така дават да се разбере, че са доста недоволни, че случаят е получил публичност чрез медиите.

"Редно е преди всяка публикация в пресата подобни сигнали да се отправят и съгласуват със съответните специалисти в районната администрация", пишат до гражданката от район "Приморски".

Това, което обаче не казват общинарите, е, имат ли те право да глобят собственика на имота за наличието на вече падащите опасни дървета, както и дали има друг механизъм, по който да го принудят да ги премахне. Не е ясно също дали някой има намерение да предприеме подобни принудителни действия. Може би за да се предприемат подобни мерки, гражданският натиск върху администрацията, в който принципно няма нищо лошо, изглежда ще трябва да продължи.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на div_selqnin
премахни филтъра

+1
 
 
Г-жо Петкова, моите адмирации към вас и гражданската ви позиция! За съжаление, общинската администрация ще си мръдне дебелия задник едва тогава, когато стане трагедия и не дай Боже бъде загубен човешки живот. Също както с козирката, която уби момичето преди години. Също както в Пловдив скъсана тролейна жица с течащ по нея ток уби жена преди дни. Изобщо всичко в БГ става "след дъжд качулка". Едва когато опре ножа до кокала, може би някой общинар да размърда закостенелия си мозък, да се плесне по плоското чело и кършейки пръсти нагло да обяснява как някой друг е виновен за трагедията, и как те в лицето на общината ще оправят проблема. .... А до тогава- Бог да пази варненци и дано няма жертви!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Наводнения 2024
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: