Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Опасни капани дебнат варненци
Автор: Екип Varna24.bg 08:13 / 05.04.2023Коментари (2)1385
© Varna24.bg
Счупени капаци на улични шахти тормозят варненци. Постоянно гледаме в краката си, за да не пропаднем в потрошените решетки, че после направо в ортопедията и травматологията, и лятото отиде на кино, с гипсирани крака или ръце, алармират читатели на Varna24.bg.

Проверка на медията ни по централните улици в града потвърди думите на хората. Много от капаците на ревизионните шахти и канали са силно компрометирани. Това ги прави много опасни за пешеходците.

Проблемът, според жалващите се, се крие в това, че повечето от решетките са от бетон.

Като мине по-тежък камион върху тях и ги троши. Едно време бяха здрави, дебели, изработени от чугун. Нямаха грешка. Един човек трудно би ги отместил, камо ли да ги строши, коментират още варненци.

Според тях трябва регулярно да се проверяват капаците на шахтите - било то на ВиК или на фирми за интернет и телевизия, чийто кабели минават под земята.

Проблемът с уличните канали във Варна не се свежда само в решетките и не е от вчера. Само преди близо 2 седмици писахме за прелели от дъжда шахти. Причината е в това, че на много места в града, особено в централната част, канализацията е смесена - битова и дъждовна. Нужни са милиони левове за разделянето й.  

Много читатели на Varna24.bg коментират, че рядко са виждали работници и машини да поддържат и почистват отводнителните шахти. Там проблемът е чисто организационен, категорични са жителите на Варна. Те разказват, че ден-два преди операцията, по дърветата се закачват листчета с информация, че предстои почистване. Масово хората не ги виждат и паркират. По този начин колите им блокират работата, той като са спрени над шахти. Работниците по поддръжката само констатират това, вдигат рамене и отминават. А след всеки дори и ситен дъждец, тя започва да се пълни, да прелива и да е причината градът да заприличва на Венеция.

Според варненци проблемът ще се реши след като се въведе график за поддръжката на уличната канализация - примерно два пъти в година - през пролетта и есента. Нужна е и голяма разгласа, че в даден район предстои такова мероприятие, както и информация за извозването и депонирането на събираните отпадъци от този дейност, и др.  

Наши читатели виждат проблем и в строителството, той като на мястото на еднофамилни къщи, в центъра на града се издигнаха многофамилни. Подземната инфраструктура обаче не е съобразена и не може да поеме увеличения дебит, както от отпадни води от бита, така и след дъжд.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.04.2023 г.
0
 
 
В целия град едва ли ще се намерят 100 шахти със здрави капаци на място-всички или са натрошени или въобще ги няма.Пари за избори има,за инфраструктура-ако останат-докога?
0
 
 
Капаците са от бетон, защото иначе се крадат. Чугунените глави да не казват как е било преди, защото тогава се крадеше по-малко.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Бум на коклюш в България
49-ото Народно събрание
Закупуване на самолети F-16
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: