Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Опасното училище "Васил Левски" в "Аспарухово" е укрепено, ремонтът му напредва
Автор: Пламена Николова 10:16 / 15.11.2019Коментари (0)3393
Архив
Напредва укрепването на училище "Васил Левски" в "Аспрухово", съобщи за Varna24.bg Георги Вецев – представител на фирма "БГ ленд“, която извършва ремонта.

Той сподели на какъв етап са строително-монтажните работи и укрепването на училището:

"Укрепването на училище "Васил Левски“ с бетонови елементи по предписание на проектантите и конструкторите, е изпълнено на сто процента. Външните фасади вече са завършени с топлоизолации, а северната фасада и с мазилка, както е по проект.

Дограмата на две от фасадите вече е сложена, на другите две в рамките на десет дена също ще бъде сложена предвид настъпващата зима, за да бъде затворено училището отвсякъде. След поставянето на дограмата тя ще бъде обърната и ще се сложи мазилката и на останалите външни стени. 

Прави се в момента металната конструкция на покрива и укрепване с метална конструкция по предписание на конструкторите. На втория етаж е изцяло завършена, работи се и на третия етаж. Вътре в сградата се работи по ел. инсталацията, ВиК, правят се където е възможно преградните страни, както е предписано по проекта, измазват се таваните и вървим по линеен график, както сме обещали.

Всичко, което е взето предвид като допълнителни нужди за укрепване на сградата и предписания на конструктори е взето предвид при ремонта, записано е в заповедна книга и възложено от Община Варна. Не се прави компромис в момента с нищо по ремонта на сградата, така че тя да стане годна за експлоатация и то в много добро състояние.

Принципно трябва до февруари 2020 г. да сме изпълнили основната си част от ангажиментите, след това има определен период, може би около месец, в който трябва сградата да изсъхне, да бъде приета и ако всичко е наред, до края на март трябва да приключим. Това е строителство все пак, затова може да възникнат непредвидени обстоятелства, към момента гоним и спазваме поетите си ангажименти", каза Вецев. 

Припомняме, че ремонтните дейности в сградата на НУ "Васил Левски“ в "Аспарухово" започнаха през август и се извършват от фирма "БГ Ленд“, която първоначално извърши демонтажни работи на компрометираните участъци.

Целта на предприетите дейности е да се осигурят безопасни условия за учениците от НУ "В. Левски“, а причината за забавянето на ремонта бе съдебно дело, заведено от фирмата-изпълнител на строежа на сградата "Стоянстрой“. 

"Имаме договор за строителство, сключен с Община Варна от 14.11.2018 г. с първоначален срок на изпълнение 150 дни. Работихме 34 дни, след което настъпиха обстоятелствата по спиране на строителството – заради установени допълнителни дефекти и заведено съдебно дело. Дейностите са възобновени веднага след разрешение от съда – на 30.07.2019 г. обясниха през август от фирмата, която извършва ремонта. От общината са възложени и допълнителни дейности по установените несъответствия с проекта. Строителите заявиха, че срокът за завършване на ремонта на сградата през февруари е разумен.

НУ "Васил Левски“ е било въведено в експлоатация през 2011 г. Строителството е било извършено след  договор за публично-частно партньорство с фирма "Стоянстрой“.  Заради проявени множество проблеми със сградата, установявани с констативни протоколи, Община Варна възложи извършване на конструктивно и техническо обследване на обекта. Изготвената експертиза посочи, че е необходимо тя да бъде цялостно конструктивно укрепена, тъй като е опасна.

Снимки от ремонта към началото на октомври публикува настоящият кмет на район "Аспарухово" Ивайло Маринов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: