Оперативен сбор на кметовете от областта се проведе във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:53 / 13.05.2012
1166
"Усъвършенстване дейността на ОМП по изпълнение на Държавния военновременен план" бе темата на оперативния сбор на областният управител Данчо Симеонов, който е председател на Областният съвет по сигурността. На сбора присъстваха кметове и заместник кметове на общини, Ръководители на ведомства и търговски дружества с поставени военновременни задачи, служители по отбранително-мобилизационна подготовка, служители по сигурност на информацията, както и представители на Министерство на отбраната.

Изнесен бе доклад за резултатите от дейността по отбранително-мобилизационна подготовка и дейността на Областния съвет по сигурността през 2011 година. Заместник-областният управител Славчо Славов запозна присъстващите с новите изисквания на Правилника за дейността на Областната комисия за подпомагане и възстановяване при бедствия, с Указанията на Областния управител и дейността на Областната комисия по възстановяване и подпомагане. На участниците в сбора бяха представени задълженията на органите по ОМП на изискванията по изпълнение на задачите залегнали в Държавния военновременен план и отговори на актуални въпроси по нормативно регулиране на ОМП. Пред участниците в сбора бяха представени изискванията на новия Закон за резерва на Въоръжените сили на Република България и задачите пред общинските администрации по въпросите на издирването, проучването, опазването, възстановяването и изграждането на военните паметници в областта, съгласно Закона за военните паметници.

В хода на дискусията бяха разгледани въпроси, регламентиращи гражданската подкрепа за отбраната, нормативната база за дейността по ОМП, въпроси по защитата на класифицираната информация, взаимодействие на местната власт и граждански организации при кризи от невоенен характер с Военноморските сили и с други организации. Сбора премина при висока активност на участниците и завърши с Указания на Данчо Симеонов, председател на Областния съвет по сигурността.

Източник: Dnesplus.com


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Откриха мъртъв изчезналия журналист от Варна!
Изчезна известен журналист във Варна. Търсят го
Проблем: Положиха асфалт на мястото на смъртоносната катастрофа с...
Много плажове във Варна може да останат неохраняеми, каква е прич...
Апелативният съд гледа мярката на тъщата на Пейо Пеев
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).