Оперираха 50-сантиметров тумор по време на бедствието във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:35 / 20.06.2014
2037
Стационарният блок на "СБАЛОЗ д-р Марко А. Марков - Варна" ЕООД е без ток от 19 часа вчера. Включен е агрегатът на здравното заведение, който поддържа и двата блока на болницата в кв. "Аспарухово". За работата на аварийното захранване е осигурено гориво за следващите два-три дни. Налага се спешна доставка на допълнително гориво, за да се допълни резерва на болницата.

В момента в легловата база се намират около 20 пациенти, които се обслужват нормално.

Заради внезапното бедствие, сполетяло тази част на града, се наложи дневният екип от лекари и медицински персонал от четвъртък, да остане и през нощта. Днес те вече са сменени от петъчният екип, въпреки затруднения достъп до болницата. Пътят откъм стационара откъм "Аспарухово" е напълно непроходим. Достъпът до болницата се осъществява по обходния маршрут от посока "Боровец".

Въпреки бедствената ситуация не са спрени операциите, обясни шефът на хирурзите в СБАЛОЗ - Варна д-р Кирил Киров. Днес от пациент на 69 години е изваден рекордно голям тумор - с диаметър близо 50 см. Образуванието е открито в стомаха на мъжа, засегната е била и част от дебелото черво, която също е отстранена. Операцията е преминала успешно, увери д-р Киров, извършил операцията.

Засега най-сериозен проблем на екипа на болницата създава авариралият в следствие на бурята сървър и липсата на добри комуникации. Нарушен е ритъмът на ежедневно информиране на РЗОК за извършените в болницата дейности. За целта са изпратени писма до касата и РЗИ, с които те са информирани, че отчетната информация ще бъде изпратена за обработка веднага, след като има техническа възможност това да бъде извършено.

В болницата са осигурени условия за обгрижване на пациентите, които днес трябваше да бъдат изписани, но нямат възможност да се придвижат до домовете си. Те ще могат да останат в болницата до нормализиране на обстановката.


Виж коментарите (0)

Още по темата (444):
20.06.2021 Младежи посветиха изложба на трагедията в "Аспарухово" преди 7 години
19.06.2020 6 години от потопа в "Аспарухово", отнел живота на 13 души
13.08.2019 Община Варна дава близо 1 млн.лв. за система, предупреждаваща за наводнения
19.06.2019 5 г. от трагедията в "Аспарухово"! Вижте какво показа ситуационната
експертиза
12.04.2019 Жена, загубила 8 близки при потопа в "Аспарухово", осъди Общината за над 23 000 лв.
29.08.2018 Потърпевши търсят справедливост след трагедията в "Аспарухово"
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).