Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Опозицията не може да се разбере помежду си за извънредна сесия на Общинския съвет във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:16 / 22.06.2020Коментари (0)2172
©
Свикването на извънредна сесия на Общинския съвет във Варна е пред провал заради неразбирателство между опозиционните партии. За насрочването на заседание настояват от БСП, "Възраждане" и "Демократична България", които обаче не могат да се уточнят помежду си чия подписка да подкрепят. Трите групи имат общо 16 представители в местния парламент. За да бъде свикана извънредна сесия, искането трябва да бъде подкрепено от поне 17 съветници, съобщава Дарик. 

Първи за свикването на извънредна сесия се обявиха от партия "Възраждане". По време на извънредното положение те поискаха местният парламент да се събере, за да обсъди мерки за подпомагане на местния бизнес. Подписката обаче не събра необходимата подкрепа.  

Следващото искане за извънредна сесия беше заявено от "Демократична България" малко след края на извънредното положение в средата на май. Техните мотиви бяха свързани със замърсяването на Варненското езеро заради спукания тръбопровод. От "Възраждане" и БСП обаче не са разбрали за подписката, понеже от "Демократична България" не са се свързали с тях. 

БСП беше следващата партия, която обяви, че стартира подписка. Пред Дарик Цончо Ганев обясни, че неговите колеги от групата на "Възраждане" първи са я подкрепили. Миналата седмица обаче с изненада разбрали, че съветници на социалистическата партия са бламирали собствената си инициатива. 

"Тук вече идва парадоксът. БСП инициира подписка, кани ни да се разпишем и ние бяхме първите, които се разписахме. После излезе информация, че всички съветници на БСП без Димитър Чутурков са се отказали и са бламирали искането на БСП за свикване на извънредна сесия. Това поражда много въпроси, но те са си за вътрешно обсъждане в БСП. За мен събирането на тези подписи е било един рекламен момент. Оказва се, че това е пълна подигравка", коментира Цончо Ганев. 

От "Демократична България" също са подписали подписката на БСП, която самите  социалисти не са подкрепили, заяви Стела Николова. 

"Колегите от БСП не харесали нашата подписка, защото била на бланка на "Демократична България". Много съжалявам, че не им харесва бланката, но в крайна сметка "Демократична България" първа предлага извънредна сесия по темата за замърсяването на Варненското езеро. Мисля, че не е най-важното под коя бланка ще се подпишеш, а е важна темата. Подкрепили сме тяхната подписка за актуализация на бюджета, но те обявиха още една подписка за извънредна сесия заради наводненията след проливните дъждове. Извънредните подписки и извънредните сесии, които искаме, станаха твърде много. Въпросът е, че нито една подписка не стига докрай. Проблемите във Варна са изключително много и може да искаме извънредна сесия всяка седмица, но въпросът е, че даже редовна няма", обясни пред Дарик Стела Николова. 

По думите на говорителя на групата на БСП в Общинския съвет Мария Тодорова подписката на социалистите е стартирала на 17 юни. Въпросите, които те настояват да бъдат обсъдени, са свързани със замърсяването на Варненското езеро, изпълнението на бюджета и състоянието на градската инфраструктура след проливните дъждове. 

"Няма как да искаме сесия, а пък да не я искаме. Подписката (до края на миналата работна седмица – б.ред.) е подписана от 7 членове на групата на БСП. Единият от колегите не се е подписал поради технически причини. Колеги от опозицията още не са върнали информация дали ще подкрепят подписката", каза пред Дарик Мария Тодорова.  

От началото на годината Общинският съвет във Варна е заседавал само два пъти, като последната сесия беше в средата на месец април.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: