Оправдаха "хулигана" Масис Бояджян, варненци аплодираха магистратите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:39 / 02.02.2016
1207
Състав на Варненския окръжен съд с председател Светлозар Георгиев отмени решението на първата инстанция, с което гражданинът Масис Бояджян бе глобен със 100 лева за дребно хулиганство.

В съдебната си реч пред магистратите варненецът заяви, че не е искал, а и не е сквернил символи на държавната и местна власт, а просто е изразил своя протест срещу ширещата се корупция и беззаконие в града, предаде topnovini.bg.

В защитната си пледоария Бояджян подчерта, че единственото нещо, което е сквернил, са мръсните чорапи, тъй като на тях е набол листчета с имена на недостойни хора. Сред тях са Борислав Гуцанов, зам.-кметът на Варна Тодор Иванов, Делян Пеевски, Иван Портних и други.

Съдът прие, че не са налице субективните признаци на дребното хулиганство - още повече, че Масис Бояджян не е закичил мръсните чорапи върху герба на Варна, нито е осквернил национален символ.

В решението си магистратът Светлозар Георгиев посочи, че гражданинът Масис Бояджян е осъществил свое конституционно право - на мирен протест.

По време на съдебното заседание присъстващата в залата публика на два пъти аплодира Масис Бояджян, докато той четеше своята пледоария, а накрая приветства с ръкопляскания и решението на съдебния състав. Чуваха се и възторжени възгласи.

На излизане от залата Масис Бояджян благодари на Окръжния съд, затова че е защитил конституционното право на гражданите на протест и заяви, че ще продължава да изразява недоволството си от властта по същия начин.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).