Определиха победителите в конкурса "Визия за Варна"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:24 / 14.11.2014
1053
Ясни са победителите в конкурса "Визия за Варна", чиято цел бе да се предложат свежи идеи,касаещи оформлението и визията на характерни градски пространства, сгради, елементи на градския дизайн за площадното пространство на четири ключови места във Варна - пред сградата на община Варна, пред пл. "Екзарх Йосиф" /Шишковата градинка/, пред Кукления театър и по ул. "Преслав".

Организатори на конкурса са Община Варна, Съюзът на архитектите в България, Камарата на архитектите в България и Варна Дизайн Форум. Петчленното жури с председател проф. арх. Росица Никифорова и състав арх. Виктор Бузев, главен архитект на Община Варна, арх. Димитър Стефанов, председател на САБ - Варна, арх. Георги Минчев, председател на КАБ - Варна и проф. Владимир Иванов, председател на ВДФ определиха следните победители:

За площадното пространство към Община Варна първа получава Людмила Господинова. Втора награда диплом за участие получава Явор Панев, а трета награда е за Светослав Радев.

За пространството на пл. "Екзарх Йосиф" /Шишковата градинка/, на първо място е определен проектът на колектива - Жулиан Начев, Калоян Димов и Християн Облаков. Втора награда е присъдена за Ирина Русанова и Михаела Петрова, а третото място е за Моника Димитрова.

Предвидени са и още три награди - на община Варна, която получава Сияна Бонева и Симеон Георгиев, на СБА за Виктория Иванова и на публиката - за Малина Добрева.
За пространството пред Кукления театър на първо място е отличен проекта на Николай Савов, Владимир Попов и Александър Иванов.Второто място е за Георги Карамихайлов. Награда на КАБ - Варна получава Инна Колева.

Няма присъдени награди и отличия за пространството пред ул. "Преслав".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).