Определят учебните смени до 14 септември

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:45 / 10.09.2015
624
До 14 септември директорите на всички училища трябва да са готови с графика на учебните смени. Те са задължени да го представят в РИО - Варна, до понеделник. Първолаците ще ходят на училище само предобед, както гласи чл. 96, ал. 5 от Правилника за прилагане на Закона за народната просвета, пише "Черно море".

Вече са ясни смените на училищата, които ползват обща сграда. През първата част на деня ще се обучават учениците в III ПМГ "Акад. Методий Попов", ГПЧЕ "Йоан Екзарх", ПГИ "Д-р Иван Богоров", МГ "Д-р Петър Берон" и Професионалната гимназия по електротехника. Втора смяна на училище ще ходят децата от ОУ "П.Р.Славейков", ОУ "Г.С.Раковски", ОУ "Антон Страшимиров", ОУ "Захари Стоянов" и ОУ "Иван Вазов". 

"Съобразила съм се с това ангажиментите на учениците да бъдат оптимално разпределени през учебната година предвид предстоящото национално външно оценяване", поясни пред вестник "Черно море" началникът на РИО - Варна, Венцеслава Генова.

Според изискванията на Регионалната здравна инспекция промяна в организацията на учебното време може да се извършва еднократно в рамките на една учебна година - в началото на втория срок (8.ІІ.2016 г.).


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Гражданин сравни градския транспорт в Пловдив и Варна
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).