"Оранжев" код за Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:27 / 08.10.2017
2103
Днес от запад валежите ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва. Най-късно, към края на деня, ще спре валежът в североизточните райони от страната. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максимални температури между 11° и 16°, в североизточните райони по-ниски. Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца (949 hPa). През деня ще се задържи почти без промяна.

В планините ще духа силен и бурен северозападен вятър. Снеговалежите от запад ще спират, а облачността над масивите от Западна България ще се разкъса. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи, главно по северното крайбрежие. Ще духа силен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха 13°-15°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но през деня ще отслабва.

"Жълт" и "оранжев" код са в сила за времето в страната за днес, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. По-високата степен на предупреждение е въведена за североизточните райони - областите Русе, Силистра, Разград, Шумен, Добрич, Варна.

В тези райони, започналите още в петък срещу събота валежи ще продължат, по-интензивни и значителни по количество ще са през нощта и първата половина от деня. Очакваните количества за денонощието са между 35 и 50 л/кв.м. Ще бъде и много ветровито - ще духа силен и бурен северозападен вятър с пориви до 22-24 м/с, предупреждават синоптиците.

"Жълт" код е в сила за голяма част от страната заради очакван силен вятър. Синоптиците предупреждават за обръщане на вятъра от северозапад, с пориви до 20 м/сек. Вълнението ще бъде 3-4 бала. Без предупредителен код са само областите в северозападната част на страната. Подобрението на времето ще започне именно от Видин, Монтана, Враца, Перник, Кюстендил, София област и София град, където в неделя е в сила зелен код.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).