Организират ден на интензивното ходене във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:10 / 15.10.2009
746
И през тази година Варна ще се включи в Международния ден на интензивното ходене на 17 октомври, събота. Организатори на проявата са Българската асоциация "Спорт за всички", община Варна и туристическото дружество „Родни балкани".

В морската столица събитието ще стартира в 10 часа. Обособени са два сборни пункта. Първият е на обръщача на тролейбусите в кв. "Вл. Варненчик", откъдето участниците ще поемат към Овчарска поляна. Водач на групата ще бъде Жени Тонева. Вторият сборен пункт е до Терапията, а маршрутът включва: Телевизионната кула - Царска вода - Виница. Водач на групата е Владимир Неделчев.

Международният ден на интензивното ходене е проява в рамките на програмата „Спорт за всички". В световен мащаб тя се организира от Международната асоциация "Спорт за всички" (ТАФИСА). Провежда се всяка година през октомври от 1992-ра година и е под егидата на Международния олимпийски комитет и Световната здравна организация.

В България събитието ще се проведе за 17-и пореден път, а тази година то се организира под патронажа на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

Целта е тези прояви да привличат повече хора за системни занимания с ходене за здраве. Доказано е, че ходенето спомага за поддържане на добра кондиция, работоспособност и дълголетие и е профилактично средство при сърдечносъдови заболявания. Кампанията има за цел да популяризира здравословния начин на живот.

Тази година Денят на интензивното ходене у нас ще бъде отбелязан в редица градове, сред които Кюстендил, Пловдив, Плевен, Велико Търново, Смолян, Ямбол, Пазарджик, Видин, Враца, Казанлък, Горна Оряховица, Разград, Шумен и др.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Корабът "Руен", който беше отвлечен от сомалийски пирати край Йем...
Варненец: Това икономия ли е или какво?
Жълт код за Варна! Ето за какво ни предупреди НИМХ
Благомир Коцев: Община Варна променя наредби с цел съкращаване на...
Варна е предупредена за утре!
Варна вече е с по-малко население от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).