Организират трети маршрут към миналото на Аврен

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:43 / 25.11.2014
854
Третият поред маршрут "Уникални срещи ...различното преживяване" по проекта "Регионален туристически продукт" на община Варна в партньорство с още 4 съседни общини отвежда в Аврен. Този път стартът на 28 ноември ще бъде даден от морската столица с посещение на прочутия не само у нас, но и в чужбина Военноморски музей. В него е проследена воинската слава на България, героични битки по суша и море и затрогващи съдби и величието на българските морски мъже от историята. В България само и единствено във Военноморския музей могат да се видят носови фигури на кораби от различни периоди, оборудване от водосамолет от Втората световна война Арадо 196. Тук е и корабът-музей "Дръзки", единственият запазен торподоносец от този клас. Той си остава символът на първият боен успех на военно-морския флот на България.

Първата спирка в община Аврен е Астрономическата обсерватория. Следва посещение на Етнографския музеен комплекс "Св св. Константин и Елена" в село Царевци. Обиколката в Аврен задължително ще мине през друга негова забележителност - православния храм "Св.Великомъченица Параскева", строен през далечната 1868. Изграждането на храма е станало по време на разтуряне на еничарския корпус и тук се носят много легенди за разбойници и размирици. Но името на църквата е дадено в почит и любов към света великомъченица Параскева - Петка.

Мащабният проект на община Варна в партньорство с Аксаково, Аврен, Белослав и Девня е спечелен по ОП "Регионално развитие" и организира маршрутите за туроператори, гидове, пътеводители и медии с цел да извади от праха и забравата уникалните места, които показват културата и историята на този край. Атрактивни туристически оферти и пакети, участие на туристически борси, изложения и панаири ще увеличат потенциала за популяризиране на древното минало във Варна и региона.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът: Обявяваме война на боклука във Варна. Ще се налагат санкц...
Бойко Борисов от Варна: Изобщо не се глася за премиер
Гражданин сравни градския транспорт в Пловдив и Варна
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).