Организират за шести пореден път "Дарителски кръг" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:31 / 05.07.2016
1277
Модела "Дарителски кръг" набира изключителна популярност сред дарителите във Варна. На 7 юли ще се проведе шестото поредно издание на инициативата от 18.00 часа в Арт салона на радио Варна. Четири каузи на граждански организации ще търсят подкрепата на дарители.

Проектите са избрани след конкурсна процедура в рамките на програма за подкрепа на иновативни граждански инициативи от област Варна.

"Дарителски кръг" е събитие, което създава възможност за директен контакт между дарители и организации, които търсят средства за финансиране на своите каузи.

Дарителски кръг "За Варна" се организира с подкрепата на Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ), които удвояват събраните дарения.

Този механизъм се реализира от 2012 г. в градовете: София, Варна, Габрово, Русе, Стара Загора, Бургас, Ямбол и Сливен. Дарителския кръг във Варна помогна да се реализират 16 проекта на граждански организации на обща стойност 84 000 лв. 

На предстоящото шесто издание на "Дарителски кръг за Варна " ще бъдат представени следните каузи:

"Обучението по алнглийски език е забавно!"
Безвъзмездно предоставяне и популяризиране на специфични образователни продукти и услуги, които способстват за цялостното детско развитие, чрез използване на игри в чуждоезиковото обучение.
Организация - изпълнител: Сдружение "Oбразовай и вдъхновявай"

Проектът ще предостави иновативна педагогическа практика, насочена към използването на игри и игрови упражнения в ранното чуждоезиково обучение на деца от 2 до 7 годишна възраст. За работа с новата образователна програма ще бъдат обучени над 200 учители от детските градини във Варна. В рамките на проекта ще се изработят и разпространят специфични образователни продукти, които ще се предоставят безвъзмездно на учителите.

"Мобилна детска работилница за таланти"
Интерактивна форма за социална интеграция, за преодоляване на изолацията и най-вече за ранното разкриване на потенциалните възможности на децата, чрез осмисляне на свободното ваканционно време, за развитието на детската личност.
Организация - изпълнител: Асоциация "Да съхраним жената"

Инициативата е в подкрепа на семейства в риск с грижа за техните деца. В рамките на проекта ще се реализират дейности, фокусирани в творческите ателиета с над 20 деца от социалните институции в града.
Ще бъде организиран празник "Зная, мога и искам да успея" с участниците от ателиета, които ще се представят пред публика и ще получат за стимул награди, дипломи, грамоти и похвали.

Музикален конкурс "ArtStars - звезди на изкуството"-Варна, 2016 година.

Арена на творчески срещи в различните жанрове на вокалното изкуство: класическо пеене, поп и джаз пеене и народно пеене.
Организация - изпълнител: Фондация "Звезди на изкуството"

Второто издание на Конкурса "ArtStars - Звезди на изкуството" ще обедини над 100 индивидуални изпълнители и около 10 колектива. Събитието ще помогне да се открият и отличат много талантливи деца и младежи, като им даде възможност да покажат воите дарби на този международен форум.

"Достъп до висше образование"
Една нова инициатива на Обществен дарителски фонд за Варна, свързана с учредяване на специален фонд за стипендии на студенти от маргинализирани групи.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).