Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Орхидееното общество започна арт-поредица за деца във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 21:12 / 27.08.2023Коментари (0)730
© Първо орхидеено общество
Деца от 4 до 14-годишна възраст създават орхидеи върху белия лист или пластилин в проект на Първо орхидеено общество. "Нарисувай ми орхидея" е подкрепен от фонд "Култура" на Община Варна. Поредицата творчески работилници започнаха през август и ще продължат до ноември.

В тях експерти от обществото разширят познанията на децата за прекрасния свят на орхидеите и развиват творческите им умения. Проектът ще завърши с празник-изложба през ноември.

Крум Сотиров, президент на Първо орхидеено общество и преподавател по изобразително изкуство е основният двигател на работилниците. Той разкрива пред децата невероятния свят на орхидеите със закачки и забавни истории. Малчуганите имат възможност да разгледат отблизо както познати видове, така и екзотични екземпляри. Те имат свободата да нарисуват фантастични орхидеи, но някои от тях избират да пресъздадат истински вид, който ги е впечатлил, съобщиха от Първото орхидеено общество.

"Благодарни сме на фонд "Култура" на Община Варна, че направиха възможно осъществяването на този наш проект. Той отключва творческия потенциал на децата и разширява познанията им за тази част от зеления свят. Още с първата работилница те показаха, че са любопитни за новости и готови да пресъздадат сложна тема като орхидеите“, казва Крум Сотиров. Домакин на двете занимания на открито е ЧСУ Демократично образование със своя прекрасен парк край морето. В рисуването и майсторенето първи се включиха деца от училището, както и от училища "Кирил и Методий“, "Захари Стоянов“ и гимназия "Богоров".

Всяко дете с интерес и желание да твори може да участва в работилниците. На 30 септември от 11 ч. занимания ще има в Зона NIRA Art. На 14 октомври и 4 ноември от 11 ч. в Арт-салона на Радио Варна ще се говори за най-интересните диви орхидеи в България и що е това ботаническа рисунка. Хендмейд майстори ще покажат техники за създаване на красиви предмети с хербаризирани цветя и различни материали. Входът за всички прояви е свободен.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: