Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Още 40 лица са включени в Домашния социален патронаж във Варна
Автор: Пламена Николова 11:31 / 30.03.2020Коментари (0)1460
©
След обявяване на извънредното положение, 40 възрастни лица са подали документи за ползване и са приети като потребители на услугите на Домашния социален патронаж, който е с капацитет от 550 места, съобщиха от дирекция “Социални дейности" към Община Варна.

Социалните работници и административният персонал работят извънредно, за да могат да обслужват всички желаещи. Трудноподвижните лица, с невъзможност за самообслужване, продължават да се посещават от здравни работници и санитари. На потребителите се предоставят готова храна само в съдове за еднократна употреба, а сухата е пакетирана и поставена в отделна торбичка за еднократна употреба. 

Служителите на Домашен социален патронаж работят при изключително спазване изискванията за лична хигиена и хигиена на работните помещенията, като задължително се използват лични предпазни средства, работно облекло, боне, ръкавели, маска за лице и ръкавици за еднократна употреба. Извършват се извънредни инструктажи на всички служители и се спазва строг дезинфекционен режим.

Общо 1065 лица от град Варна ползват обществена трапезария, финансирана от Община Варна.  С цел предотвратяване струпването на хора, два пъти седмично се раздава топъл обяд, а в останалите делнични дни - сухи пакети. Още 200 потребители получават топъл обяд от обществена трапезария, реализирана от външен доставчик, финансирана от Фонд "Социална закрила“ към МТСП. От обявяване на извънредното положение, трима желаещи в невъзможност да се самообслужват, са подали молби за домашен помощник и вече са потребители на  звеното "Помощ в дома" към Домашен социален патронаж. 

На територията на община Варна работят и центровете за социална рехабилитация и интеграция за деца и пълнолетни лица. Извършват се онлайн консултиране и индивидуални терапии. Всеки специалист има ангажимент да следва работните си ангажименти и да ги адаптира в определен брой сесии седмично.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Бум на коклюш в България
49-ото Народно събрание
Закупуване на самолети F-16
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: